Skip to main content

Business Analist Accounting

Fulltime

Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam

Jij zorgt ervoor dat de juiste data beschikbaar en van goede kwaliteit is voor de business.

meld je aan
 1. Je leert de hele bank kennen, omdat vrijwel iedere afdeling op het systeem is aangesloten.
 2. Werken met data, een springplank als je in die hoek wilt doorgroeien.
 3. Werken in een dynamische, internationale omgeving met een groeiend aantal jonge collega's.

Meld je aan als Business Analist Accounting

Via Formorrow leer je jezelf beter kennen. Vind je die baan waarin je helemaal tot je recht komt. En leer je om je toekomst in eigen hand te nemen. Klaar voor een telefonische intake?

meld je aan

“In deze functie komen mijn interesses voor data, datamanagement, processen en financiële business samen.”

Als Business Analist binnen het Accounting grid heb je een uitdagende functie. Het data landschap is namelijk ongelooflijk complex en er zijn gigantisch veel stakeholders betrokken waar jij de schakel tussen bent. 
In de praktijk ben jij enerzijds bezig met de data zelf, waarbij je door middel van SQL of ETL processen data ophaalt, valideert en transformeert. En check jij aan de hand van het data 'woordenboek' of alle variabelen en attributen juist worden vertaald tussen de verschillende systemen. Aan de andere kant heb jij contact met collega's van de betreffende business afdelingen, de data owners, maar ook het IT team dat de technische achterkant uiteindelijk regelt zodat de juiste data aangeleverd wordt. 

Kortom, het gaat hier om een veelzijdige functie, waarin ruimte is voor initiatief, eigen inbreng en ideeën. Het gaat om complexe materie en diverse stakeholders! Innoverende ideeën worden aangemoedigd en “out of the box “ oplossingen worden gewaardeerd. Het team is jong en behulpzaam en er is veel aandacht voor leren on the job. Zoek jij een rol waarin je de hele dag bezig bent met data, financiële processen én stakeholder management? Dan is dit de plek voor jou!

OVER DE ORGANISATIE
ABN AMRO is een toekomstgerichte bank waar de klant centraal staat. Toegankelijkheid, gebruiksgemak en transparantie staan hoog in het vaandel. Het is een organisatie die continu in beweging is voor zijn klanten, maar moet zich daarnaast ook  houden aan verschillende wet- en regelgeving. De bank moet in staat zijn om inzicht te geven in belangrijke financiële data aan toezichthouders zoals DNB of de ECB. De grid Accounting zorgt ervoor dat de bank de juiste data van goede kwaliteit beschikbaar heeft voor interne en externe rapportages. Recent is er een nieuw datamodel aangelegd waarbij de infrastructuur opnieuw is ingericht. 

Jouw profiel

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

Herkenbaar?

 • Excel, PowerBI
 • SQL, ETL processen
 • Agile werken
 • Communicatief vaardig, ook in Engels
 • Kennis van financiële (risk) processen, regulatory reporting

Werken via Formorrow

 1. Meld je aan en upload je cv
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Leer jezelf beter kennen tijdens de Discovery Day
 4. Vind de werkgever waar jij tot je recht komt
 5. Start aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Jitske van de kuilen
Talent advisor