Skip to main content

Business Analist Output Management

40 uur

Utrecht, Nederland

Jij vertaalt de wensen van de gebruikers naar de developers

Daarom is dit een topbaan

  1. Leren van ervaren collega's
  2. Flexibiliteit in het indelen van je werkuren
  3. Veel ruimte om je ideeën in te brengen
  4. Een waardevolle bijdrage leveren aan de digitalisatie van de bank

Over Formorrow

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

lees meer

Rabobank is actief in Nederland en in een groot aantal andere landen in de wereld. Als maatschappelijke bank willen ze in Nederland een bijdrage leveren aan welvaart en welzijn, en in het buitenland bijdragen aan de oplossing van het voedselvraagstuk. In Nederland bedient Rabobank ruim 6,7 miljoen Nederlandse particuliere en 800.000 zakelijke klanten met een compleet pakket aan financiële producten en diensten. Wereldwijd is Rabobank actief in veertig landen en bedienen zij circa 10 miljoen klanten. Binnen de IT afdelingen van Rabobank spelen een hoop interessante ontwikkelingen waar jij een bijdrage aan zou kunnen gaan leveren. Zo kan je denken aan Cloud ontwikkelingen, steeds meer werken met data en het voorkomen van fraude.

Als Business Analist ben je werkzaam op de afdeling Output Management met Utrecht als standplaats. Bij Output Management wordt alle fysieke output naar klanten geregeld, en de digitale vastlegging daarvan. Zo lever je een directe bijdrage aan de communicatie met de vele klanten. Het team maakt gebruik van een platform wat tweeledig is. Enerzijds worden er third-party softwarepakketten geimplementeerd, namelijk Inspire en Quadient. Daarnaast wordt om deze paketten heen een omgeving gebouwd in .NET. Op deze afdeling is ontzettend veel kennis en expertise aanwezig waar je veel van kan leren maar er zijn ook veel kansen om jouw expertise te ontwikkelen en in te zetten.

Waarom ben je nodig

De afdeling Output Management valt onder de Costumer Engagement Area van de bank. Deze afdeling is verantwoordelijk voor de fysieke output naar klanten toe en de digitale vastlegging in dossiers. Denk bijvoorbeeld aan een hypotheekaanvraag: deze wordt door Output Management geanalyseerd en er wordt een template voor gemaakt. De afdeling is door de jaren heen aan heel wat veranderingen onderhevig geweest als gevolg van de digitalisering van de bank. Zo was de afdeling ooit losgekoppeld van het Rabobank hoofdkantoor en werden er in de standplaats Best onder andere handmatig passen geprint. Tegenwoordig is de afdeling deel van het hoofdkantoor in Utrecht en kenmerkt het zich als een softwareafdeling. De afdeling heeft een sterke drive om nog verder te digitaliseren en daarom zijn ze op zoek naar gedreven en nieuwsgierige talenten die bij willen dragen aan deze transitie.

Wat ga je doen

Als Analist heb je een brugfunctie tussen de Business en de IT. Belangrijk om te weten is dat je veel afwisseling hebt in je werkzaamheden. Wanneer er nieuwe functionaliteiten ontwikkeld worden in het systeem, ga jij het gesprek aan met de gebruikers, probeer je in gesprekken goed boven tafel te krijgen wat ze precies nodig hebben, vraag je door waar nodig en breng je uiteindelijk alle wensen helder in kaart. Daarvoor is het handig dat je IT kennis hebt, omdat je dan goed uit kan leggen hoe het systeem werkt. Je kan dus op zowel technisch en op inhoudelijk vlak goed meekomen. Daarnaast is een proactieve houding noodzakelijk om goed contact te houden met de scrumteams waar je mee samenwerkt.

Als Business Analist is het belangrijk dat je met meerdere partijen weet te schakelen, zowel binnen en buiten jouw afdeling. In jouw rol maak je namelijk connectie met andere areas en tribes binnen de bank. Daarnaast breng je jouw ideeën tot uiting in de samenwerking. Je zal bijvoorbeeld betrokken zijn bij het ontwikkelen van een visie over hoe de klant meer engaged kan worden en hoe dit vertaald wordt naar de afdeling Output Management. Zo wordt er nu al gewerkt aan een oplossing die ervoor kan zorgen dat medewerkers in staat stelt om vanuit huis te printen naar een andere locatie. Jouw visie en nieuwe ideeën zijn hier welkom!

Je werkdagen zullen veelal vanuit huis beginnen, de richtlijn binnen deze afdeling is dat je zo'n 4 dagen per week thuiswerkt. Om de connectie met het team te behouden zul je ook eens in de week op het hoofdkantoor in Utrecht of het datacentrum in Best te vinden zijn. Deze twee locaties kennen een geheel eigen cultuur, dus het is belangrijk dat je je flexibel kunt opstellen.
Wanneer je de dag begint ontmoet je het team tijdens de dagstart. Deze meeting is onderdeel van de Scrum werkwijze die jullie als team volgen, samen met refinement sessies, retrospectives en demo's. Het leuke is dat dit team divers is in cultuur en dat er een informele werksfeer heerst binnen het team.

Handig!

  • Affiniteit met de financiële wereld
  • Interesse en/of ervaring in Cloud omgevingen
  • Kennis van Scrum
  • De brug slaan tussen IT en Business

Jouw profiel

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand
Consultant