Skip to main content

Data Analist Credit En Risk

Fulltime

Schoudermantel 2A, Bunnik

Jij verzorgt de inzichten uit en visualisaties van de data voor verschillende business teams.

meld je aan
 1. Werken in een gewild domein: DATA!
 2. Er liggen veel uitdagende projecten voor je klaar.
 3. Je komt te werken bij een platte organisatie die enorm aan het groeien is.

Meld je aan als Data Analist Credit En Risk

Via Formorrow leer je jezelf beter kennen. Vind je die baan waarin je helemaal tot je recht komt. En leer je om je toekomst in eigen hand te nemen. Klaar voor een telefonische intake?

meld je aan

''Ik maak snel een grote impact binnen de organisatie!''

Als Data Analist weet jij vooral de vraag van de business goed in kaart te brengen. Je maakt je de financiële producten en diensten van de organisatie eigen, zodat je weet wat een vraag betekent. Hiervoor ben je dus veel in contact met verschillende collega's. 
Vervolgens vertaal je de behoefte naar hetgeen jij gaat opleveren. Dat kan een business case zijn, maar ook het organiseren van een deepdive of workshop, óf het uitvoeren van een specifieke analyse om een vraagstuk op te lossen. Hiervoor maak je voornamelijk gebruik van PowerBI, Cognos en SAS.

In deze rol ben je dus niet alleen aan het puzzelen met de data, maar moet je ook analytisch sterk zijn om de business te begrijpen én af en toe uit te dagen door dóor te vragen. Het grote voordeel is dat je veel verschillende teams helpt met jouw expertise, waardoor je veel afwisseling hebt. Daarnaast zijn de belangen groot en heb je met jouw werk direct invloed op beslissingen die genomen worden in de organisatie. Het is vaak nodig om snel te schakelen met je collega's, vraagstukken komen vaak ad hoc bij jullie binnen. Tegelijkertijd is de organisatie vrij plat en wordt er informeel met elkaar omgegaan. Die dynamiek maakt het werk uitdagend en nooit saai. En daardoor krijg jij de kans om je in deze functie heel snel bewijzen, want je krijgt alle vrijheid om met ideeën te komen en dingen die je leuk vindt op te pakken.

OVER DE ORGANISATIE
Klanten helpen hun dromen te verwezenlijken door ze verantwoord geld te lenen, dat is waar ALFAM voor staat. Ze bieden hun kredieten aan onder drie labels: Alpha Credit Nederland, DEFAM en GreenLoans en verwerken ook kredietaanvragen van Moneyou en sinds kort ABN AMRO Bank. ALFAM onderscheidt zich in de markt door haar verantwoorde manier van werken. Er is binnen de organisatie veel aandacht voor de zorgplicht richting haar klanten. Het is niet voor niets dat deze organisatie is uitgegroeid tot een van de grootste Nederlandse kredietverstrekkers aan particulieren. Hoewel ALFAM sterk gegroeid is, blijft de sfeer op de werkvloer nog steeds kenmerkend: werkplezier staat voorop en iedereen kent elkaar. Als Data Analist sluit jij aan in het Business Analytics team, en zorg jij ervoor dat de behoeftes en vragen vanuit de business worden onderbouwd met inzichten uit de data.

Jouw profiel

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent. 

Herkenbaar?

 • Data analyse
 • PowerBI, Cognos en/of SAS
 • SQL
 • Stakeholdermanagement
 • Affiniteit met financiële processen en gegevens (pre)

Werken via Formorrow

 1. Meld je aan en upload je cv
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Leer jezelf beter kennen tijdens de Discovery Day
 4. Vind de werkgever waar jij tot je recht komt
 5. Start aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Jitske van de kuilen
Talent advisor