Skip to main content

IT Engineer Enterprise Data Assets

40 uur

Gustav Mahlerlaan, Amsterdam Zuid

Data is de kern van de waarde voor de gebruikers en klanten

Daarom is dit een topbaan

  1. Een groot opleidingsbudget en het volgen van een technisch trainingsprogramma. Persoonlijke ontwikkeling staat hoog in het vaandel!
  2. Grote verantwoordelijkheid en veel vrijheid om je werk te doen op jouw manier
  3. Ruimte om (tech-related) seminars te volgen
  4. Impact maken op een klantbasis van ongeveer 5 miljoen gebruikers

Over Formorrow

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

lees meer

ABN AMRO is een toekomstgerichte bank waar de klant centraal staat. Toegankelijkheid, gebruiksvriendelijkheid en transparantie staan hoog in het vaandel. Het is een organisatie die continu in beweging is en er wordt hard gewerkt om innovaties door te voeren. Met een combinatie van software en tools van marktleiders (zoals PowerBI en aanverwante software) en zelfgebouwde top-of-the-line tooling, is de afdeling Enterprise Data Assets hét kloppende hart van Master Data- Reference Data- en Data Quality Management binnen ABN AMRO. Dankzij informatica-tooling garanderen ze de datakwaliteit voor de hele bank en leveren ze oplossingen voor alle business lines. Dat maakt de mogelijkheden enorm. Het bouwen van software is leuk, maar waarde creëren uit 7 petabytes data is nog veel interessanter! Terwijl de lat binnen de afdeling hoog ligt, zal het je verrassen hoe informeel de sfeer op de werkvloer tegelijkertijd is.

Waarom ben je nodig

Om mee te gaan met de grote digitale transformatie waar deze organisatie in zit, zijn er ambitieuze technische starters nodig om de Scrumteams te versterken. Je komt terecht in een team dat goed aansluit bij jouw achtergrond en jou als persoon. De sfeer is informeel en er is genoeg ruimte voor plezier. Het maken van fouten is oké, zolang je er open over bent en ervan wil leren.

Op het moment is data en de kwaliteit van data enorm belangrijk, en dat zal alleen nog maar meer worden. Dat is de reden dat dit niet zomaar een vacature is. Vorig jaar zijn er al 5 dataliefhebbende Procammers gestart op deze afdeling en nu is er ruimte voor 3 nieuwe talenten. Je wordt goed begeleid en je gaat verschillende inhoudelijke trainingen volgen. Echt een traineeship waarin je enorm veel gaat leren over data en datakwaliteit; en dat maakt deze vacature een unieke kans.

Wat ga je doen

Als IT Engineer EDA werk je in een scrumteam van 6-9 personen aan zeer uiteenlopende vraagstukken. Er wordt in sommige teams al DevOps gewerkt (“You build it, you own it!”) en je gaat aan de slag met de laatste technologieën op het gebied van Data Quality Solutions, ETL tooling, Master Data Management Solutions, Database Knowledge en Reporting Tooling. De huidige functie valt binnen het Data Quality Rule Engine Modernization team. Dit is een team wat werkt aan een nieuwe Data quality rule engine (er is nu een oude variant), die het from scratch neerzet op Azure en data quality checks voor business stakeholders creëert en dit zo veel mogelijk automatiseert. Het gaat om een internationaal team, in Nederland aanwezig.

Jouw taken zijn divers. Je ontwerpt, implementeert en beheert de IT-applicaties. Je ontwikkelt met de laatst beschikbare tooling, modelleert complexe nieuwe datamodellen op basis van reference- en master data. Je werkt samen met de hele organisatie: van de business lines tot andere development afdelingen en grids. Je innoveert, experimenteert en helpt met het opzetten van nieuwe technologieën. Je structureert en organiseert de code, op zo’n manier dat het duurzaam en makkelijk aan te passen is. In totaal ben je ongeveer 40% van de tijd bezig met communicatieve taken zoals meetings en afstemmen. Er wordt gewerkt volgens de Scrum-methodiek. Binnen het team heeft iedereen zijn eigen expertise, dus er wordt onderling veel kennis gedeeld. Daarnaast vindt er eens per week een stand-up met de hele afdeling plaats en stem je veel af met stakeholders. In het begin ligt jouw focus op developen, testen en deployen. Later kunnen er ook taken als business analyse bijkomen, of ga je bijvoorbeeld trainingen geven aan de gebruikers van het systeem. Het team zit in de transitie naar DevOps, dit houdt in dat incidenten binnen het team zelf worden opgelost. Hierbij houd je je bezig met het oplossen van technische problemen, het aanpassen van problemen in de data en het beantwoorden van vragen.

Op dit moment zit Enterprise Data Assets volop in transitie naar de Azure Cloud. Dit houdt in dat je heel veel kan leren over de technologieën die daarbij komen kijken. Verder zal er door deze transitie steeds meer DevOps gewerkt gaan worden. Daarbij worden er veel innovaties doorgevoerd en worden processen geautomatiseerd, en daar kan jij een mooie bijdrage aan leveren. Je ziet het: een enerverende periode om in te starten. 

Handig!

  • Data technologieën
  • Bekend met open source technologieën in jouw vakgebied
  • Azure Data Bricks, Data Factory, Databases (bijvoorbeeld SQL)
  • Vloeiend in Engels
  • Azure

Jouw profiel

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand
Consultant