Skip to main content

It Engineer Robotics Process Automation

Fulltime

Amsterdam

Jij bouwt software robots en automatiseert daarmee verschillende processen om witwassen tegen te gaan.

meld je aan
 1. Je eigen mening wordt hier gewaardeerd en aangemoedigd
 2. Een hecht team met veel humor
 3. Heb je een goed idee voor een robot die een proces kan automatiseren? Go for it!

Meld je aan als It Engineer Robotics Process Automation

Via Formorrow leer je jezelf beter kennen. Vind je die baan waarin je helemaal tot je recht komt. En leer je om je toekomst in eigen hand te nemen. Klaar voor een telefonische intake?

meld je aan

"Ik zoek een baan waarin ik met alle aspecten van software ontwikkeling in aanraking kom, zonder hele dagen code te zien en schrijven."

Als IT Engineer kom je terecht in een Agile scrumteam van 6-7 personen. Samen met collega's bouw je aan robots die processen automatiseren. Hiervoor ga je in gesprek met de gebruikers en probeer je te achterhalen wat ze precies nodig hebben. Robots bouw je door middel van het low code platform Kofax. Met 'click and drag' software development bouw je de robot. Het kan zijn dat je voor ingewikkelde acties een stuk JavaScript programmeert, maar dat zal niet zo veel zijn. In deze rol ga je gaat hier dus niet zelf veel programmeren maar wel snel software ontwikkelen en waar nodig in de code duiken om bepaalde functionaliteiten toe te voegen of met elkaar te koppelen. Naast deze werkzaamheden neem je deel aan scrummeetings: daily standup, refinement sessies, demo's en retrospectives. Je hebt veel contact met collega's en je werkt nauw samen. Wat kenmerkend is voor deze afdeling is dat er veel ruimte is voor innovatie, eigen initiatief en ook gezelligheid staat hoog in het vaandel.

Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?
Meestal begin je tussen 8:30 en 9:30 met een online daily standup met collega's uit Nederland, maar ook uit India. Vervolgens ga je de volgende meeting in om te brainstormen waar nieuwe robots ingezet kunnen worden, je overlegt of alles nog goed werkt en bespreekt waar verbeteringen aangebracht kunnen worden. Daarna heb je een intake met een collega die graag een proces wil versnellen. Samen bespreek je of hier een robot voor gebouwd kan worden. In de middag ga je de aan de slag in de software om nieuwe robots te bouwen, issues testen, vragen beantwoorden en tickets afwerken vanuit Jira. Nog zin in bijkletsen of een online spelletje met collega's? Dat kan zeker! Het is een informeel, multicultureel en hecht team.

Een voorbeeld van een proces wat robots kunnen versnellen is wanneer een klant zich als nieuwe rekeninghouder aanmeldt via een formulier op de website. Dan moeten er checks uitgevoerd worden of deze klant een juist adres invult en of andere gegeven correct zijn. In geval van een bedrijf wordt gecheckt of het KvK nummer nog actief is en klopt. Overige informatie wordt aangevuld of geüpdatet. Deze stappen werden voorheen handmatig gedaan, maar zijn nu volledig geautomatiseerd. 's Nachts draait de robot, en 's ochtends kan de case afhandelaar verder met zijn of haar werk. Daarnaast krijgt het DFC team ook automatische alerts wanneer er sprake is van witwassen. Met behulp van de robots die jij gaat bouwen kunnen processen in sommige gevallen tien keer zo snel doorlopen worden!

OVER DE ORGANISATIE
De wereld verandert snel – en de rol van ABN AMRO verandert mee. Vanuit de purpose ‘Banking for better, for generations to come’ zetten zij zich in voor een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Het opsporen van ‘Financial Crime’ staat dan ook hoog op de agenda. 

Binnen Detecting Financial Crime (DFC) zijn alle activiteiten rond het opsporen van financiële criminaliteit samengebracht. Dit geldt voor zowel Nederland, als voor de binnen- en buitenlandse dochters. Door kennis, expertise en krachten te bundelen, is de organisatie beter in staat financiële criminaliteit uit de banksystemen te weren en ook nieuwe ontwikkelingen het hoofd te bieden. In het Robotics team worden processen voor het DFC geautomatiseerd. Door software robots te bouwen, draag jij dus direct bij aan een veiliger banksysteem!

Jouw profiel

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent. 

Herkenbaar?

 • Robotic process automation
 • Javascript, HTML, REST, SOAP
 • Niet alleen processen, maar ook de software ontwikkeling verbeteren
 • Public cloud zoals Azure of AWS

Werken via Formorrow

 1. Meld je aan en upload je cv
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Leer jezelf beter kennen tijdens de Discovery Day
 4. Vind de werkgever waar jij tot je recht komt
 5. Start aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Jitske van de kuilen
Talent advisor