Skip to main content

Java Developer Credits

40 uur

Jij ontwikkelt applicaties en implementeert modellen die credit risk voorspellen

Daarom is dit een topbaan

  1. Werken in een dynamisch en internationaal team, met collega's uit onder andere Polen, Turkije, India, Portugal en Albanië
  2. Je wordt heel goed begeleidt door jouw meer ervaren collega's
  3. De technologie is heel nieuw: Azure en Java 11
  4. Bij Credits zit je echt in het hart van de bank

Over Formorrow

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

lees meer

ABN AMRO is een bank in transitie. Met het heldere doel "Banking for better, for generations to come" ligt er meer dan ooit de nadruk op duurzaamheid, klantgerichtheid en datagedrevenheid. Om continu in beweging en daarmee toekomstbestendig te blijven. Ook het grid Consumer Credit speelt continu in op veranderingen. En maakt zo de digitale transformatie mede mogelijk binnen het Retail Banking Products domein.
Niet alleen ontwikkelen en beheren zij alle IT systemen rond het aanvragen, administratief afhandelen en aflossen van consumentenleningen, ook zorgen zij ervoor dat de bank voldoet aan de wet- en regelgeving die o.a. De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank opleggen aan ABN AMRO. Alles om te zorgen dat geld verantwoord geleend wordt. Als Java Developer draag jij bij aan het ontwikkelen van deze systemen en het implementeren van de risicomodellen in het IT landschap. 

Waarom ben je nodig

Eén van de aspecten die werken in dit grid interessant maakt, is de dynamische omgeving waarin er veel werk te verzetten is. Ze kunnen in dit internationale team dan ook heel goed de hulp van een starter gebruiken!

Wat ga je doen

Jij analyseert, ontwerpt, ontwikkelt en beheert de volgende generatie van applicaties binnen het Consumer Credit grid. Specifiek kom je terecht in het CRCA team. CRCA staat voor Credit Risk Calculation Application. Zo ben je bijvoorbeeld onderdeel van een team binnen de afdeling, dat risk monitoring en model applicaties bouwt en onderhoudt. De statistische risicomodellen die bijvoorbeeld voorspellen welke klanten betaalachterstanden zullen gaan krijgen, implementeer jij in deze applicaties zodat ze daadwerkelijk inzicht opleveren. Je werkt als Java Developer in een Agile omgeving en hebt een actieve rol in een DevOps team.
Het ontwikkelen gebeurt in verschillende talen. Er zijn systemen (eigen bouw) op basis van Cobol en Java, maar ook een pakket (Powercurve) waarin SQL de hoofdtaal is. Bij CRCA wordt er met Java gewerkt. 

Jouw taken:
Ontwerpen, implementeren en ondersteunen van onze verschillende IT-applicaties.
Continu verbeteren van testautomatisering, implementaties en operationele taken.
Samen met het team oplossen van productie-incidenten.
Voortdurend verbeteren van softwareontwikkeling.
Samenwerken met diverse onderdelen binnen de bank om het beste resultaat voor onze klanten neer te zetten.

Voorbeelden van uitdagingen op onze afdeling:
Onderdeel zijn van het team met een complexe samenhang van systemen binnen het Consumer Credits grid.
Werken met complexe databronnen ten behoeve van modelimplementaties.
Implementatie van een DevOps cultuur, processen en tools.

Handig!

  • Java
  • Azure
  • Teamplayer
  • Engels spreken
  • Agile werken

Jouw profiel

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand
Consultant