Skip to main content

Ops Engineer Detecting Financial Crime

40 uur

Foppingadreef 22, Amsterdam

Jij beheert tools die zorgen voor het kunnen opsporen van witwassen, fraude en terrorismefinanciering.

Daarom is dit een topbaan

  1. Werken met nieuwe technologieën in zowel de front- als de backend van de systemen
  2. Ruimte voor innovatie en persoonlijke ontwikkeling
  3. Je kunnen verdiepen in de inhoud, maar ook voldoende afwisseling hebben

Over Formorrow

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

lees meer

De wereld is snel aan het veranderen, en de rol van ABN AMRO als poortbewaker verandert mee. Vanuit de purpose 'Banking for better, for generations to come' wordt er gestreefd naar een duurzaam, stabiel en veilig financieel systeem. Daarom is het opsporen van financial crime top prioriteit voor de bank. Met de Detecting Financial Crime afdeling zijn verschillende werkzaamheden en onderdelen hiervan (zoals witwassen, terrorismefinanciering en corruptie) samengevoegd in één organisatie. Zij zorgen er onder andere voor dat de klantdossiers van nieuwe én bestaande klanten volledig en gecheckt zijn. Door de klantgegevens zo up to date mogelijk te hebben, kan witwassen, terrorismefinanciering en andere vormen van fraude voorkomen óf snel opgespoord worden. Jouw rol? Er voor zorgen dat de systemen die deze klantgegevens managen goed blijven werken!
 

Waarom ben je nodig

Om het Client Acceptance delivery team te versterken wordt er gezocht naar een enthousiaste, zelfstartende IT engineer met focus op Operations en Infrastrcutuur. Dit team implementeert en verbetert Fenergo, wat dé tool is die de analisten gebruiken om te voldoen aan de 'Know Your Client' wet- en regelgeving. Daarnaast verbeteren ze processen in het IT landschap, verbeteren ze de data kwaliteit en genereren ze relevante en betrouwbare rapportages. In dit team draag je dus direct bij aan het tegengaan van financial crime.

 

Wat ga je doen

Als OpsEngineer heb je een allround rol, waarbij je grootste focus ligt op het oppakken van incidenten in de bestaande tools en systemen. Jij wordt specialist en leert de IT omgeving goed kennen. Je hebt een duidelijke visie op wat er nodig is om de applicatie draaiende te houden in een snelveranderende omgeving. Je vraagt jezelf af: Hoe kun jij de gebruikers helpen? Hoe kun je hun problemen oplossen? Wat is jouw idee van wat er verbeterd moet worden in de applicatie, maar ook binnen het team en hoe er gewerkt wordt? Je werkt nauw samen met de developers uit het team en zorgt er samen voor dat de systemen zo gebouwd worden dat de kans op problemen in de live-omgeving geminimaliseerd worden. Daarnaast werk je ook samen met de business en andere stakeholders binnen en buiten jullie afdeling, en met de leveranciers van de tooling.

Op de langere termijn doe je op deze plek kennis op die je helpt om een goede specialist, of juist generalist te worden op technisch vlak. Je kunt dan ook doorgroeien in de techniek (development) of in de richting van ontwerp/architectuur.

 

Handig!

  • ITIL
  • Incident & Problem management
  • SQL
  • Kennis van cloud omgevingen zoals Azure
  • Vloeiend in Nederlands en Engels

Jouw profiel

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand
Consultant