Skip to main content

Ops Engineer Mainframe Core Transactions

40 uur

Amstelveen

Jij zorgt dat het systeem dat zakelijke betalingen verwerkt goed blijft werken en schakelt met alle betrokken partijen.

Daarom is dit een topbaan

  1. Een perfecte plek om het IT landschap van een bank goed te leren kennen
  2. Veel ervaren, enthousiaste collega's om van te leren.
  3. Werken aan applicaties met grote impact.

Over Formorrow

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

lees meer

ABN AMRO is een bank in transitie. Met het heldere doel "Banking for better, for generations to come" ligt de nadruk meer dan ooit op duurzaamheid, klantgerichtheid en datagedrevenheid. Om continu in beweging en daarmee toekomstbestendig te blijven. 
In het hart van het betalingsverkeer van de bank is de afdeling (of Grid, zoals ze dat hier noemen) Core Transactions verantwoordelijk voor alle IT systemen. Op welke manier een transactie ook plaatsvindt, déze systemen zorgen dat betalingen goed verwerkt worden. Je kunt je voorstellen dat als een bank al in het nieuws komt als internetbankieren er een paar minuten uit ligt, wat de impact is van downtime van deze systemen. Dan kun je niet pinnen met je pas in de supermarkt, kun je niet meer betalen in je favoriete webshop, kun je geen geld naar je spaarrekening overboeken, niet meer betalen met je smartwatch of via een Tikkie en bedrijven kunnen elkaar niet meer betalen: álles ligt er dan uit. 

Waarom ben je nodig

Eén van de teams richt zich op alle grootzakelijke betalingen, die dagelijks verwerkt worden via het mainframe systeem. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met een ervaren Operations Specialist verantwoordelijk voor het oplossen en voorkomen van incidenten.

Wat ga je doen

Als junior ga je in eerste instantie meedraaien met het team en veel met de ervaren Operations Specialisten in gesprek om de omgeving goed te leren kennen. Het is zo complex, dat je die tijd ook wel nodig zult hebben. En leren doe je immers het beste door te doen en mee te draaien. 
Zodra je up-and-running bent, word je mede verantwoordelijk voor het in de lucht houden van het systeem. Bij incidenten weet jij precies hoe je deze moet oplossen óf escaleren. Je weet de juiste stakeholders erbij te betrekken. Het kan zelfs voorkomen dat jij de persafdeling van de juiste informatie voorziet, zodat zij getroffen klanten juist kunnen informeren! Je wordt dus écht specialist. Je kent niet alleen je 'eigen' systeem (het mainframe) van haver tot gort, maar weet het hele landschap te overzien waardoor je ook de impact en gevolgen van incidenten tijdig kunt inschatten. Overigens vindt het werk tijdens kantooruren plaats. Omdat de zakelijke betalingen batchgewijs worden verwerkt tijdens Nederlandse kantooruren, is 24/7 support op dit moment niet aan de orde.

Op termijn zal ook het mainframe systeem overgaan naar de cloud, waar je tegen die tijd een belangrijke rol in kunt gaan spelen.

Je ziet het al: de klus die geklaard moet worden is niet in een paar dagen gerealiseerd. Het is de perfecte plek voor iemand die houdt van uitdaging, die zich technisch wil verdiepen en tegelijkertijd stevig genoeg in zijn of haar schoenen staat om wat tegengas te kunnen bieden aan de vele ervaren collega's om je heen. Ook is het belangrijk dat je goed kunt communiceren, ook als er wat meer druk op ligt.

Handig!

  • Brede basis van IT systemen, infrastructuur en architectuur
  • Cloud technologie
  • Java development
  • Scrum of DevOps werkwijze
  • Interesse in betalingsverkeer

Jouw profiel

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand
Consultant