Skip to main content

Software Engineer

Fulltime

Microfoonstraat 5, Almere

Jij werkt in een klein en informeel bedrijf aan informatiesystemen voor grote bedrijven zoals bijvoorbeeld Ahold!

meld je aan
 1. Je krijgt de kans om met veel verschillende organisaties samen te werken. Je hebt afwisseling omdat je aan verschillende projecten werkt.
 2. Je wordt betrokken bij de totale ontwikkelcyclus. Bij dit bedrijf deelt iedereen een passie voor het IT vak! Je collega’s helpen je graag als je iets wilt leren maar nog niet kan.
 3. Je werkt voor grote bedrijven als Albert Heijn, Etos en verschillende Ministeries

Meld je aan als Software Engineer

Via Formorrow leer je jezelf beter kennen. Vind je die baan waarin je helemaal tot je recht komt. En leer je om je toekomst in eigen hand te nemen. Klaar voor een telefonische intake?

meld je aan

"Wat me aanspreekt in mijn werk is dat ik veel met technieken werk in een informeel bedrijf en ik veel eigen inbreng kan geven."

Als Software Engineer kom je te werken in een scrumteam. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor het opleveren van de producten binnen verschillende projecten. Je levert expertise aan projecten die worden gestart en bewaakt tevens de impact op de systemen.

Je zal veel gaan programmeren in JavaScript maar je bent niet gebonden aan een specifieke taal. De technische stack groeit namelijk mee met de toekomst. Zo wordt er ook geprogrammeerd in Python en wordt ook NodeJS gebruikt. Verder kan je ook met klanten in gesprek gaan om te bespreken wat voor wijziging zij in de applicatie willen. Je geeft advies over de functionaliteiten: je denkt mee over verbeteringen, maar geeft ook antwoord op vragen als ‘is het mogelijk wat de klant vraagt?’ en ‘wat zijn de consequenties van de wijziging?’. Dit bedrijf is nu ook bezig met het implementeren van Artificial Intelligence. Hiermee proberen zij forecasting te doen met behulp van zelflerende voorspelalgoritmes. Je kan zelf ook aan de slag gaan met het toevoegen van algoritmes en het verbeteren van bestaande algorimtes.

Met hun eigen product (PaaS) maken zij aparte modules die verspilling van voedsel verlaagt en het rendement verhoogt door middel van Vendor Managed Inventory. Bijvoorbeeld een systeem dat met een zelflerend algoritme productieaantallen kan voorspellen voor een sappenfabrikant om voedselverspilling tegen te gaan.

Als Software Engineer ben je verantwoordelijk voor:
•    Programmeren en onderhouden van nieuwe systemen (Een voorbeeld hiervan is het ontwikkelen van een bevoorradingssysteem voor Etos)
•    Testtrajecten begeleiden in samenwerking met je collega (een oud-Procammer)
•    Verantwoordelijk voor de incidentenafhandeling.
•    Het bedenken van creatieve oplossingen voor technische problemen.
•    Het ontdekken en leren kennen van nieuwe technieken die nuttig kunnen zijn. Voorbeelden zijn Node.js, PostgreSQL, Azure en AI.

Formorrow werkt al een aantal jaren samen met dit bedrijf, waar inmiddels drie andere Formorrowers helemaal hun draai hebben weten te vinden. Kortom, het is een leuke, veelzijdige en uitdagende rol als Software Engineer bij een klein, gezellig en informeel bedrijf dat passie heeft voor goede IT oplossingen!

OVER DE ORGANISATIE 

Orcado is een informele en hechte organisatie met gepassioneerde techneuten en richt zich op het ontwikkelen van database-gerelateerde informatiesystemen. Dit doen zij op twee manieren. Enerzijds doet Orcado dit op projectbasis voor vaste klanten waaronder Etos, Albert Heijn, Eneco, T-Mobile en diverse overheidsinstellingen. Aan de andere kant heeft Orcado een eigen systeem ontwikkeld met verschillende modules op het gebied van onder andere Forecasting en Vendor Managed Inventory. Als Software Engineer bij Orcado houd jij je bezig met het bedenken en uitvoeren van softwareoplossingen waarbij je met name aan het programmeren bent. Je gaat aan de slag met de requirements en vertaalt deze naar werkende software. Je richt je hierbij voornamelijk op de backend van de applicaties, maar je kan ook een deel frontend werk op je nemen. Goed om te weten is dat er bij Orcado alleen aan webapplicaties wordt gewerkt. Hierbij werk je nauw samen met je collega’s van Orcado en natuurlijk de klant. Orcado is gevestigd in Almere. Zie www.orcado.nl en www.supplybrain.nl voor meer informatie over wat ze doen.

Jouw profiel

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent. 

Herkenbaar?

 • Databasetechnieken, zoals SQL
 • HTML 5, CSS, Node.js, Python, Angular, en/of Javascript
 • Analytisch sterk; jij puzzelt graag
 • Jij ontwikkelt naast code, ook jezelf graag verder!

Werken via Formorrow

 1. Meld je aan en upload je cv
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Leer jezelf beter kennen tijdens de Discovery Day
 4. Vind de werkgever waar jij tot je recht komt
 5. Start aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Jitske van de kuilen
Talent advisor