Skip to main content

Test Engineer Corporate Credits

40 uur

Amstelveen, Nederland

Met jouw analytische blik check jij de kwaliteit van de applicaties. Zo lever je een grote bijdrage aan applicaties en modellen die credit risk voorspellen.

Daarom is dit een topbaan

  1. Je wordt heel goed begeleid door jouw meer ervaren collega's
  2. Bij Credits zit je in het hart van de bank en leer je heel veel over bankprocessen
  3. In het team is en zeer grote focus op ontwikkeling; je mag hier fouten maken en daar je les uit leren
  4. Als Test Engineer ben jij de gatekeeper van de afdeling

Over Formorrow

Formorrow verbindt talent in IT en life sciences met banen om in door te groeien. Bij ons draait alles om jou. Wie ben je, waar word je blij van, hoe – en waar – kun jij doorgroeien? We helpen om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken als jezelf. We verbinden je aan precies die opdrachtgever waar je tot je recht komt. Zo dragen we ons steentje bij aan een duurzame en diverse arbeidsmarkt, die draait om de kracht van individueel talent.

lees meer

ABN AMRO is een bank in transitie. Met het heldere doel "Banking for better, for generations to come" ligt er meer dan ooit de nadruk op duurzaamheid, klantgerichtheid en datagedrevenheid. Om continu in beweging en daarmee toekomstbestendig te blijven. Ook het grid Consumer Credit speelt continu in op veranderingen. En maakt zo de digitale transformatie mede mogelijk binnen het Retail Banking Products domein.

Niet alleen ontwikkelen en beheren zij alle IT systemen rond het aanvragen, administratief afhandelen en aflossen van consumentenleningen, ook zorgen zij ervoor dat de bank voldoet aan de wet- en regelgeving die o.a. De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank opleggen aan ABN AMRO. Alles om te zorgen dat geld verantwoord geleend wordt. Als Test Engineer draag jij bij aan het testen van deze systemen en het implementeren van de risicomodellen in het IT landschap. 

Waarom ben je nodig

Wat heel leuk is aan deze omgeving is hoe open ze staan voor nieuwe talenten. Sommige technieken ken je misschien nog niet, maar als je graag wil leren is er altijd ruimte voor nieuwe mensen. Daarnaast speelt de Credits afdeling continu in op veranderingen. En maakt zo de digitale transformatie mede mogelijk binnen het Retail Banking Products domein.

Niet alleen ontwikkelen en testen, beheren zij alle IT systemen rond het aanvragen, administratief afhandelen en aflossen van consumentenleningen, ook zorgen zij ervoor dat de bank voldoet aan de wet- en regelgeving die De Nederlandsche Bank en de Europese Centrale Bank opleggen aan de organisatie. Alles om te zorgen dat geld verantwoord geleend wordt. Als Test Engineer check jij de kwaliteit van alle applicaties en duik jij de techniek in.

Wat ga je doen

Als Test Engineer bij Credits lever je een bijdrage aan se statistische risicomodellen die bijvoorbeeld voorspellen welke klanten betaalachterstanden zullen gaan krijgen. Jij checkt of de applicaties voldoen aan de gestelde eisen en of het kwalitatief goed genoeg is. Dit hoef je allemaal niet vanaf dag één te kunnen, je wordt echt goed begeleid door je ervaren collega's die je helemaal gaan meenemen. Er wordt Agile gewerkt, wat inhoud dat een aantal standaardmeetings onderdeel zijn van je werkdag of -week: daily standup, refinement sessies, sprint reviews en soapbox sessies.

Jouw taken:
- Voortdurend verbeteren van softwareontwikkeling.
- Samenwerken met diverse onderdelen binnen de bank om het beste resultaat voor onze klanten neer te zetten.

- Je test nieuwe functionaliteiten of verschillende levels (integratie, systeem, functioneel, regressie) en je schrijft testplannen. Daarbij houd je de ISTQB standaarden in je achterhoofd.
- Je bent verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van handmatige of geautomatiseerde tests. Zowel voor de API als voor de front- en backend.
- Je neemt deel in het Product Developement Proces waarbij je een focus hebt op de Quality Assurancethe Product Owners
- Voortdurend verbeteren van softwareontwikkeling.
- Samenwerken met diverse onderdelen binnen de bank om het beste resultaat voor onze klanten neer te zetten.
- Je maakt rapportage over incidenten en de kwaliteit van het hele software ontwikkelproces
- Je gaat in gesprek met interne klanten en maakt een lijst van hun wensen en eisen, dan weet jij goed waar je op moet letten
- Je blijft je verdiepen in de techniek en onderzoekt nieuwe methodes en technologische innovaties

Je ziet het, de focust ligt echt niet alleen op testen; het is een baan met veel afwisseling!

Handig!

  • Testen / ISTQB
  • Java
  • Azure
  • Agile / DevOps
  • Engels spreken

Jouw profiel

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

Twee jaar lang de Formorrow Academy

Aan de Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand
Consultant