Voor al je vragen

Bekijk vragen en antwoorden over hoe het is om te werken via Formorrow. Of hoe het werkt om samen te werken met Formorrow. Maar ook voor al je vragen over de Discovery Day en de academies. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Ik ben young professional

Kom ik in aanmerking voor de IT of Life Sciences Academy?

Onze academies zijn gericht op persoonlijke, professionele en technische ontwikkeling en gekoppeld aan een fulltime baan in de IT of life sciences. Logisch dus dat je enthousiast moet zijn over werken in de IT of life sciences. Uitgangspunt is dat je een relevante opleiding hebt, of op een andere manier beschikt over relevante ervaring. Omdat wij samen met jou op zoek gaan naar jouw ideale IT- of life sciences-baan, matchen wij jouw vooropleiding zorgvuldig met de opdrachtgever en de functie. Zo kom je altijd op de baan terecht die bij jouw wensen én kennis aansluit.

Twijfel je over de aansluiting tussen jouw opleiding en onze academy? Neem contact met ons op, dan denken we met je mee.

Kan ik mij bij Formorrow laten omscholen?

Bij Formorrow is het jouw affiniteit of ervaring in de IT of life sciences die telt. Twijfel je of je in aanmerking komt voor onze academies? Neem contact met ons op en dan denken we met je mee. Want een opleiding in de IT of life sciences is niet altijd noodzakelijk. Bij Formorrow zitten er technische trainingen die je op weg helpen in onze academies: deze volg je volledig op maat via ons trainingenplatform. Niet alleen aansluitend op jouw wensen, ook zorgen we ervoor dat je een training doet die aansluit op je functie. Zo kan je jouw kennis bijspijkeren of bijvoorbeeld een certificaat behalen. Helemaal passend in onze career craft filosofie!

Kan ik solliciteren op een vacature?

Als je interesse hebt in één van onze vacatures, kan je direct solliciteren op de betreffende vacature. Weet je niet welke vacature bij je past? Meld je dan aan voor een intake. Je wordt hierna gebeld door één van onze Talent Advisors. Tijdens deze intake horen we graag alles over je studie, wensen en plannen. En plannen we je door naar de Discovery Day.

Zijn er kosten verbonden aan mijn aanmelding?

Er zijn geen kosten verbonden aan oriënteren met Formorrow. Aanmelden is vrijblijvend, net als de Discovery Day en de oriënterende gesprekken bij opdrachtgevers. Je kan ieder moment beslissen om niet verder te oriënteren. Geen addertjes onder het gras.

Met welke opdrachtgevers werken jullie samen?

Vanuit Amersfoort en Groningen verbinden we talent met de leukste opdrachtgevers door heel Nederland. Dat zijn opdrachtgevers in alle soorten en maten. Van kleine clubs tot grote corporates, en alles daartussenin. Tijdens onze Discovery Day bekijken we samen wat aansluit op jouw wensen.

Duren de Formorrow-academies altijd twee jaar?

De Formorrow-academies duren in principe altijd 2 jaar. De volledige periode werk je bij de opdrachtgever van jouw keuze en volg je alle activiteiten (training, coaching, technische ontwikkeling en keuzeworkshops) uit één van onze academies. Dit is een geïntegreerd traject en zit bij je baan inbegrepen, zorgvuldig afgestemd met onze opdrachtgevers. Bij afronding van de academy ga je vast in dienst bij de opdrachtgevers.

Wat is een Specialty?

Een Specialty is een speciale variant van de Formorrow IT Academy. Voordat je start in de Formorrow Academy, dompel jij je met een Specialty onder in een specifieke programmeertaal of techniek. Zo word je in een aantal weken klaargestoomd tot OutSystems-developer, Data Scientist, Cloud Engineer of Java-ontwikkelaar. Je onderscheidt je door middel van een technische deepdive en ontwikkelt jezelf met erkende certificaten. Na de technische deepdive doorloop je twee jaar de IT Academy, gekoppeld aan een baan.

Volg ik een academy voordat ik via Formorrow aan het werk ga?

Nee, onze academies starten vanaf je eerste dag bij een opdrachtgever. En voordat je jouw baan en opdrachtgever hebt gevonden, doen we de volledige oriëntatie samen. Dit is vrijblijvend en nog geen onderdeel van de academy. Eenmaal gestart bij Formorrow? Dan start je parallel aan jouw baan met de academy.

Onze specialties werken net iets anders: dit zijn technische deepdives die je volgt alvorens je bij een opdrachtgever op de werkvloer staat.

Kan ik via Formorrow aan de slag zonder een academy te volgen?

Onze academies zijn gekoppeld aan een baan. Je volgt dus altijd een academy bij Formorrow. Je vindt bij ons de baan die echt bij je past en daarnaast ga je je op alle fronten snel ontwikkelen door onze academy, wie wil dit nou niet?

Kunnen jullie mij helpen bij het vinden van een stage?

Formorrow biedt op dit moment geen stageplekken aan.

Ik ben professional

Kom ik in aanmerking voor de Professional Academy?

Onze Professional Academy is bedoeld voor iedereen met 2 of meer jaar werkervaring die toe is aan de volgende carrièrestap, én in het komende jaar graag persoonlijke groei wil gaan realiseren.

Uitgangspunt is dat je over relevante werkervaring beschikt. Omdat wij samen met jou op zoek gaan naar jouw ideale plek in de IT, matchen wij jouw ervaring zorgvuldig met de opdrachtgever en de functie. Zo kom je altijd op de baan terecht die bij jouw wensen én kennis aansluit.

Twijfel je over de aansluiting tussen jouw ervaring en onze Professional Academy? Neem contact met ons op, dan denken we met je mee.

Wat leer ik in de Professional Academy?

Wij helpen jou met het vormen van je carrière zodat hij bij jou past. Dat betekent: weten wie je bent om te worden wat je wil. Je doorloopt een onderbouwd trainingsprogramma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Je leert hoe je in elkaar zit, waar je energie van krijgt, hoe je optimaal samenwerkt, en bovenal: hoe je uitblinkt als jezelf. En daar heb je je hele carrière baat bij.

Wat zijn mijn arbeidsvoorwaarden?

Je salaris komt te liggen tussen €3200 en €6000 bruto per maand afhankelijk van leeftijd en werkervaring.

Belangrijk om te vermelden is dat je precies hetzelfde salaris krijgt van ons als wanneer je rechtstreeks in dienst zou gaat bij de opdrachtgever.

Hier bovenop ontvang je een jaar lang onze Academy, geven we op basis van een assessment inzicht in je kwaliteiten en ontwikkelpunten en ontvang je carrière coaching van een persoonlijk coach die je toegewezen krijgt.

Naast je werk word je maximaal uitgedaagd in je persoonlijke ontwikkeling om écht die volgende stap te maken als professional.

Andere belangrijke zaken zoals je vakantiedagen, vervoer en pensioen horen hier uiteraard ook bij en komen in onze persoonlijke kennismaking uitgebreid aan bod.

Hoe zit het met mijn arbeidscontract?

Het eerste jaar, gedurende je Academy, kom je rechtstreeks op contract bij Formorrow. Na deze periode ga je rechtstreeks in dienst bij de opdrachtgever waar je via Formorrow aan het werk bent gegaan.

Ik ben opdrachtgever

Wat is de toegevoegde waarde van Formorrow voor mijn organisatie?

Wij selecteren het beste hbo- en wo-talent, nemen je recruitmentproces over of vullen je proces aan, en zorgen voor intensieve begeleiding van talent. Dankzij onze onderbouwde Formorrow-methode groeien onze talenten bewezen sneller door. We gaan voor een match op de lange termijn: Formorrow-talent blijft gemiddeld vijf tot zeven jaar. En samen investeren we in je employer branding onder precies de juiste hbo’ers en wo’ers.

Hoe dragen jullie bij aan een duurzame arbeidsrelatie?

We gaan voor een match op de lange termijn: dankzij de Formorrow-methode blijft ons talent gemiddeld vijf tot zeven jaar werken bij de opdrachtgever. Dankzij de Discovery Day maakt talent een bewuste keuze. Dat maakt Formorrow-talent een investering in de toekomst.

Hoe zet Formorrow mijn organisatie in the picture?

Samen investeren we in je employer branding voor precies de juiste hbo’ers en wo’ers. Door een sterk netwerk op hogescholen, universiteiten, beurzen en social media heeft Formorrow een uitgebreide database met studenten en starters opgebouwd. Ook organiseren wij diverse evenementen in samenwerking met opdrachtgevers. Zo zetten wij jouw organisatie op de kaart bij de juiste doelgroep.

Kan ik kiezen welke kandidaten ik aanneem?

Zodra talenten op basis van onze grondige Discovery Day matchen met jouw organisatie, stellen wij hen aan je voor. In een persoonlijk gesprek tasten we af of er sprake is van een wederzijdse match. Bij Formorrow kiezen talent en opdrachtgever altijd bewust voor elkaar.

Welke tarieven rekent Formorrow?

Benieuwd naar wat Formorrow voor jouw organisatie kan betekenen? Neem voor tarieven en meer contact met ons op.

Welke opleidingstrajecten bieden jullie aan?

We hebben twee basisprogramma’s. Eén gericht op het verder ontwikkelen van de persoonlijke en professionele kwaliteiten en vaardigheden. De ander gericht op het opleiden van jouw leiders van de toekomst. Tijdens onze Discovery Day blijkt wie het in zich heeft om een team aan te sturen en hen helpen we verder om die stap te kunnen maken. 

Discovery Day

Hoe meld ik mij aan voor een Discovery Day?

Benieuwd hoe je samen met Formorrow je carrière kunt vormgeven? Meld je dan aan voor een telefonische intake met één van onze Talent Advisors. Zijn we een match? Dan plannen we je door naar de Discovery Day. De Discovery Day is geheel vrijblijvend.

Hoe gaat een Discovery Day in z'n werk?

De Discovery Day doorloop je samen met jouw eigen Assessment Psycholoog. Vaak sluit er ook een klantconsultant aan om jou meer te vertellen over de opdrachtgevers die met ons samenwerken. De Discovery Day duurt ongeveer 4 uur en er wordt een lekkere lunch voor je verzorgd. Aan het einde van de Discovery Day krijg je een terugkoppeling met concrete organisaties en functies die bij jou aansluiten.

Wie neemt de Discovery Day af?

Een gecertificeerd Assessment Psycholoog neemt het assessment aan de hand van verschillende methodes en technieken af.

Waar vindt de Discovery Day plaats?

De Discovery Day vindt plaats op ons hoofdkantoor in Amersfoort. Woon je in het noorden van Nederland? Dan voer je de Discovery Day (desgewenst) op ons kantoor in Groningen.

We vinden het leuk om je in het echt te ontmoeten, maar kunnen de Discovery Day ook geheel online voeren.

Moet ik iets voorbereiden?

De Discovery Day staat in het teken van jou, wie jij bent. Daarom willen we je vragen een uurtje van je tijd te reserveren om wat voorbereidingen te treffen. Zoals het invullen van wat testen en het toesturen van jouw cv.

Is de Discovery Day vrijblijvend?

Jouw oriëntatie via Formorrow is geheel vrijblijvend. Je zit nergens aan vast. De intake, de Discovery Day en alle gesprekken die desgewenst bij opdrachtgevers volgen: no strings attached.

Op zoek naar een opdrachtgever

Hoe matchen jullie mij met een vacature en opdrachtgever?

Met onze onderbouwde Formorrow-methode helpen we je in drie fasen om je toekomst in eigen hand te nemen: Know, Find, Grow. Deze methode is diep verankerd in onze Discovery Day en heeft wortels in de wetenschap. Op basis van jouw uitkomsten uit de Discovery Day bekijken we zorgvuldig welke opdrachtgevers het beste bij jou aansluiten.

Heb ik invloed op het matchingsproces?

Jij staat aan het roer van je eigen oriëntatie en hebt volledige inspraak op het proces. Samen met je Consultant bepaal je de koers tijdens de oriëntatie.

Mag ik zelf kiezen waar ik aan de slag ga?

Op basis van jouw inzichten uit de Discovery Day gaan we niet op zoek naar zomaar een baan, maar naar een loopbaan. Samen vinden we de opdrachtgever waar je op je plek bent. Waar alles dat je in je hebt tot z’n recht komt. En waar je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Het is voor ons dan ook een voorwaarde dat er sprake is van een wederzijdse match tussen jou en de opdrachtgever.

Werken bij Formorrow

Wat is een detavast-contract?

Bij Formorrow werken we met een detavast-constructie. De term detavast komt van detacheren en vast contract. Dit betekent dat je de eerste twee jaar via Formorrow bij een opdrachtgever werkt, en je na twee jaar in vaste dienst gaat bij deze opdrachtgever.

Ben ik in dienst bij Formorrow of bij de opdrachtgever?

De eerste twee jaar volg je een academie, gekoppeld aan een baan, en werk je bij de opdrachtgever. Dat is de periode waarin je in dienst bent bij Formorrow. Na twee jaar ga je in vaste dienst over naar de opdrachtgever. Samengevat is Formorrow de eerste twee jaar je werkgever, en na twee jaar wordt jouw opdrachtgever je werkgever.

Ben ik een stagiair of trainee, of een volwaardig werknemer?

Vanaf het moment dat je start bij de opdrachtgever ben je een volwaardig werknemer.

Wat voor salaris kan ik verwachten?

Formorrow hanteert de inlenersbeloning. Deze is er op gericht dat jij hetzelfde salaris verdient en ontvangt als de overige personeelsleden bij de opdrachtgever die dezelfde werkzaamheden uitvoeren. Wel zo eerlijk. Wij volgen daarmee de arbeidsvoorwaarden van de opdrachtgever waar je gaat werken.

Kan ik stoppen bij Formorrow?

Op basis van de Formorrow-methode gaan we niet op zoek naar zomaar een baan, maar naar een loopbaan. Samen vinden we de werkgever waar je op je plek bent. De insteek met onze krachtige matching is dus dat je op je plek zit – en blijft. Maar mocht je toch willen stoppen bij Formorrow, dan heb je een opzegtermijn van een maand. Formorrow werkt bij de Life Sciences Academy en IT Academy niet met een boeteclausule of een terugbetaalregeling.

Diversiteit en inclusie

Wat doet Formorrow aan een open aannamebeleid?

Ieder nieuw teamlid en elke Formorrower krijgt te maken met verschillende sollicitatiecommissies, om bias te voorkomen. En ons eigen ontwikkelde assessment garandeert een open aannamebeleid. Zo zoeken we niet naar bepaalde types, maar zoeken we bewust naar individueel talent.

Bij Formorrow nemen we onze verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen. Lees hier meer.

Hoe werkt anoniem solliciteren?

Op onze website skippen we gendervelden en maken we het mogelijk om anoniem te solliciteren. Bij Formorrow geloven we dat iedereen gelijke kansen verdient om uit te blinken als zichzelf. Daarom vinden we het geen probleem als je op jouw CV geen geslacht, geboortedatum of -plaats invult.

Bij Formorrow nemen we onze verantwoordelijkheid voor de wereld van morgen. Lees hier meer.

Formorrow Academy

Coaching

Hoe vaak heb ik een gesprek met mijn Carrière Coach?

Je Carrière Coach staat klaar voor al je vragen over morgen en de werkelijkheid van vandaag. Van kleine frustraties tot existentiële dingen, je coach helpt je verder. Je spreekt je coach elke 4 tot 6 weken.

Waar vinden de coachingsgesprekken plaats?

De coachinggesprekken vinden plaats bij jou op de werkvloer. Maar ze kunnen ook online gevoerd worden, of buiten, al wandelend!

Wat kan ik van mijn Carrière Coach verwachten?

Het doel van coaching is het stimuleren van jouw persoonlijke, functionele en loopbaanontwikkeling, in het bijzonder gericht op de lange termijn. Jouw coach helpt je bij dit proces. Jij staat aan het roer en jouw coach faciliteert.

Kies ik mijn eigen Carrière Coach?

Er moet een positieve klik zijn tussen jou en Carrière Coach. Staat de chemie tussen jou en je Carrière Coach een effectieve coaching in de weg? Dan kijken we samen naar een oplossing.

Wie zijn jullie Carrière Coaches?

Onze Carrière Coaches zijn ervaren. Ervaren in het IT- of life sciences-werkveld. Ervaren in coaching. En ervaren in het uitstippelen van een carrièrepad via een doordacht stappenplan.

Training

Kan ik mijn trainingen zelf kiezen?

Het grootste gedeelte van onze soft skills trainingen zit geprogrammeerd in het programma. Daarbovenop hebben we een scala aan keuzeworkshops. Hier kan je je op inschrijven. Tot slot kan je technische trainingen op maat volgen. Samen met je opdrachtgever stellen we een persoonlijk technisch leertraject op. Je volgt vakinhoudelijke trainingen die aansluiten op jouw werkzaamheden én je behaalt relevante certificaten.

Volg je de Life Sciences Academy? Deze kent geen technische trainingen, maar in plaats daarvan ontvang je een scientific budget van €1500,- per jaar.

Waar vinden de trainingen plaats?

Formorrow-trainingen vinden meestal plaats tijdens werktijd. In de meeste gevallen offline (bij Formorrow), soms online.

Met wie volg ik de trainingen?

Je volgt de trainingen met je vaste Academygroep. Deze groep bestaat uit zo’n acht Formorrowers die allemaal tegelijk gestart zijn. Samen volgen jullie de Formorrow trainingen. Zo leer je van elkaar en breng je elkaar verder.

Hoe vaak heb ik een training?

Ongeveer één keer per 1,5 maand. In het begin wat vaker, en in een later stadium wat minder vaak.

Technische ontwikkeling

Welke technische trainingen kan ik volgen?

Tijdens je academy volg je een persoonlijk leertraject van technische trainingen. Met je manager bepaal je welke technische e-learnings voor jou relevant zijn — en hoeveel tijd je hieraan tijdens werktijd mag besteden. Daarnaast kun je nog eens 80 uur declareren als je er buiten werktijd mee bezig bent. Je krijgt een jaar lang toegang tot de complete e-learningbibliotheek (Udemy Business) met meer dan 4000 cursussen. Flexibel leren dus. Grow ahead en kies wat bij je past!

Volg je de Life Sciences Academy? Deze kent geen technische trainingen, maar in plaats daarvan ontvang je een scientific budget van €1500,- per jaar.

Kan ik certificaten behalen?

Met de onbeperkte toegang tot de complete e-learningbibliotheek behaal je tot twee relevante certificaten.

Keuzeworkshops

Welke keuzeworkshops kan ik volgen?

Naast onze vaste trainingen bieden wij een legio keuzeworkshops aan. Je kiest zelf hoeveel en welke keuzeworkshops je wilt volgen. Zo bepaal jij voor een deel zelf de inhoud van jouw Formorrow Academy. Denk aan workshops als: Grip op je Geld, Contractbesprekingen, Employer Branding en Keuzestress.

Voor persoonlijk antwoord

contact