Skip to main content

Werken bij NS

NS brengt Nederland in beweging. Als grootste reizigersvervoerder van Nederland brengen zij dagelijks meer dan een miljoen reizigers naar hun bestemming. Ook houden zij zich bezig met het onderhoud en de ontwikkeling van treinen en stations.

Waarom jij hier wil werken:

 1. Werk aan slimme IT-oplossingen met een grote impact

 2. Een bedrijf dat werk maakt van duurzaamheid

 3. Een open en betrouwbare bedrijfscultuur

hier wil ik werken

Nederland in beweging

NS is verantwoordelijk voor het vervoer op de belangrijkste spoortrajecten in Nederland: het hoofdrailnet. Om dat te mogen doen moeten zij voldoen aan een aantal eisen. De treinen moeten bijvoorbeeld op tijd rijden, er moet genoeg plek zijn in de trein en de reisinformatie moet beschikbaar en up-to date zijn. En dat alles is een behoorlijke uitdaging, waar de medewerkers van NS zich elke dag voor inzetten.

Om dit te kunnen doen is IT een belangrijke spil in de organisatie. De treinen moeten natuurlijk veilig en op tijd ingepland worden. Maar ook de kaartautomaten, de incheckpoortjes, informatievoorziening, de reisplanner, WiFi in de trein — bijna elk aspect van het bedrijf is afhankelijk van IT-systemen en de expertise van de IT afdeling.

NS zet vol in op milieuvriendelijk ondernemen. Zo onderneemt NS bijvoorbeeld zoveel mogelijk fossielvrij en gebruiken ze hun eigen gebouwen en gronden voor het opwekken van energie. Wereldwijd zijn zij de eerste treinvervoerder die volledig op groene stroom reed. Hun doelstelling is om vanaf 2040 volledig fossielvrij te zijn.

Wat kun je hier doen?

Cloud engineer — Werk in een agile ontwikkelteam dat volgens DevOps principes haar eigen software producten ontwikkelt en beheert.

SAP Consultant — Werk samen met de HR-afdeling om de HR-IT systemen die je collega’s gebruiken elke dag een beetje beter te maken.

Backend Developer — Bouw aan de microservices architectuur binnen NS en versnel de implementatie.

En andere rollen — dit zijn de meestvoorkomende rollen bij NS, maar dit is lang niet alles. Geen zorgen dus als jouw expertise hier niet tussen staat. Goede kans dat NS jouw skills nog steeds goed kan gebruiken!

Wat vindt NS belangrijk

5 redenen waarom NS een topwerkgever is:

 1. NS zet zich op een heel concrete manier in voor een duurzamere wereld: fossielvrij, circulair en groen.
 2. Reis gratis in de tweede klas, of in de eerste klas voor een kleine maandelijkse bijdrage.
 3. Werken in een proactieve werkomgeving.
 4. NS zet zich al jaren in voor een inclusieve werkomgeving met een diversiteit aan leeftijd, ervaring, achtergrond, gender, seksuele voorkeur en karakter.
 5. Een fulltime werkweek is bij NS 36 uur, en in afstemming met je manager kun je die uren flexibel indelen en thuis of buiten de gebruikelijke kantoortijden werken.

Klinkt goed? Plan je intake bij Formorrow

Dan kijken we samen of een baan bij NS bij je past. Zo niet, dan vinden wij wel een plek voor jou bij één van onze andere opdrachtgevers. Hoe dan ook: wij zorgen dat jij op een plek komt waar jij je thuis voelt.

plan je intake

Ons stappenplan

 1. Meld je aan en upload je CV
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Ontdek jouw kracht bij de Discovery Day
 4. Wij kijken samen of jij past bij NS
 5. Aangenomen? Dan start je aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

De Formorrow Academy

Aan de tweejarige Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand

Consultant