Skip to main content

Werken bij ABN AMRO

ABN AMRO noemt zichzelf een persoonlijke bank in de digitale tijd. Een bank die bankiert met het oog op morgen en zich inzet voor een duurzame, sociale en inclusieve wereld. Een bank die volop innoveert — en daar kan jij onderdeel van zijn!

Waarom jij hier wil werken:

 1. Onwijs veel mogelijkheden om door te groeien

 2. Als IT’er speel je een onmisbare rol in de bank

 3. Dynamische en internationale werkcultuur

hier wil ik werken

Ruimte voor groei

Bij ABN AMRO draag je vanaf dag één verantwoordelijkheid. Je maakt zelf keuzes en neemt zelf beslissingen — altijd in het belang van de klanten en de toekomst van de bank. Bij ABN AMRO heb je bovendien veel ruimte voor groei. Om je (vak)kennis te verbreden of juist te verdiepen.

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel van hun strategie. Door hun klanten te helpen met verduurzamen willen zij de transitie naar duurzaamheid versnellen. Dat doen zij met een focus op drie thema’s: klimaatverandering, social impact en circulaire economie.

IT is een integraal onderdeel van ABN AMRO. Een bank kan niet bestaan zonder betrouwbare IT-systemen waar hun klanten op kunnen bouwen. En die systemen moeten voorzien zijn van de beste beveiliging om cybercriminelen buiten de deur te houden. Daarom ben jij als IT’er een belangrijke spil in het wiel van deze bank.

Wat kun je hier doen?

Software Developer — Bouw mee aan impactvolle systemen die miljoenen klanten per dag helpen. Ontwerp en programmeer systemen en werk met technologieën als Java, Cloud en Python.

Business Analist — Jij bent de brug tussen gebruikers van systemen en de developers. Ga het gesprek aan, stel vragen en maak de vertaalslag naar de juiste oplossing.

Data Engineer — Het inzichtelijk maken van de grote hoeveelheid ruwe data in een bank is een grote uitdaging. Als data engineer verzamel jij data en zorg je dat het op de juiste plek terecht komt.

Data analist — De data verzameld door data engineers moet worden omgezet in bruikbare informatie. Als data analist maak jij die vertaalslag door het maken van dashboards, het analyseren van data en het adviseren van andere afdelingen.

Functioneel beheerder — De betrouwbaarheid van systemen is van groot belang. Gaat er iets fout? Dan zorg jij dat het zo snel mogelijk wordt opgelost en dat het probleem in de toekomst niet meer voorkomt.

En andere rollen — dit zijn de meestvoorkomende rollen bij ABN AMRO, maar dit is lang niet alles. Geen zorgen dus als jouw expertise hier niet tussen staat. Goede kans dat ABN AMRO jouw skills nog steeds goed kan gebruiken!

Wat vindt ABN AMRO belangrijk

5 redenen waarom ABN AMRO een topwerkgever is:

 1. Een groot bedrijf met veel doorgroeimogelijkheden en ruimte om jezelf te ontwikkelen.
 2. Focus op diversiteit en inclusie: ABN AMRO gelooft in de kracht van ieder individu.
 3. Je werkt in een dynamische en internationale werkcultuur
 4. Er zijn veel mogelijkheden om deel te nemen aan activiteiten, zoals borrels, wintersport, zeiltripjes, yoga workshops en nog veel meer
 5. ABN AMRO maakt werk van duurzaamheid. Zo hebben alle kantoren sinds 2023 een energielabel A. Ook opende ze Circl: een ontmoetingsplek voor duurzame ideeën.

Klinkt goed? Plan je intake bij Formorrow

Dan kijken we samen of een baan bij ABN AMRO bij je past. Zo niet, dan vinden wij wel een plek voor jou bij één van onze andere opdrachtgevers. Hoe dan ook: wij zorgen dat jij op een plek komt waar jij je thuis voelt.

plan je intake

Ons stappenplan

 1. Meld je aan en upload je CV
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Ontdek jouw kracht bij de Discovery Day
 4. Wij kijken samen of jij past bij ABN AMRO
 5. Aangenomen? Dan start je aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

De Formorrow Academy

Aan de tweejarige Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Hanneke Groen

Consultant