Skip to main content

Werken bij Stedin

Als netbeheerder zorgt Stedin ervoor dat 2,3 miljoen huishoudens en zakelijke klanten dag en nacht voorzien zijn van energie. Zodat zij kunnen wonen, werken en ondernemen. Stedin beheert het gas- en energienetwerk in Zuid-Holland, Utrecht en Zeeland. Een complexe puzzel met veel uitdagingen!

Waarom jij hier wilt werken:

 1. Draag bij aan de transitie naar schone energie

 2. Zorg dat een belangrijk deel van Nederland voorzien is van energie

 3. Uitdagende projecten met impact

hier wil ik werken

Betrouwbare energie

Energie is onmisbaar in ons leven, en het lijkt vanzelfsprekend. Maar elke dag zijn er vele experts hard aan het werk om te zorgen dat het vanzelfsprekend blijft. Zo ook bij netbeheerder Stedin. Er moet een juiste balans zijn tussen de energievraag en het aanbod. En dat is complex — zeker met de opkomst van minder voorspelbare energiebronnen als wind- en zonne-energie.

Stedin speelt een belangrijke rol in de energietransitie naar schonere en hernieuwbare energie. Daarvoor moet ons energienetwerk worden aangepast en vernieuwd — met zo min mogelijk impact op de betrouwbaarheid en betaalbaarheid van onze energie.

In al deze uitdagingen speelt IT een cruciale rol. Er zijn enorme datastromen die inzichtelijk moeten worden gemaakt. En de energielogistiek draait op complexe IT-systemen die betrouwbaar moeten blijven. Als IT’er ben je dus een enorm belangrijk onderdeel van de energievoorziening.

Wat kun je hier doen?

Data-analist — ontwikkel en onderhoud de data infrastructuur van Stedin, zodat de vele datastromen beschikbaar zijn voor de organisatie.

Test Engineer — onderzoek of systemen werken zoals ze horen te werken. Werkt iets niet zoals het hoort te werken, dan zorg jij dat dat opgelost wordt.

SAP Consultant — werk in een Scrum team om de service- en salesprocessen van het CRM-systeem van Stedin te optimaliseren.

OutSystem Developer — ontwikkel en verbeter diverse OutSystems applicaties voor klanten en collega’s van Stedin.

En andere rollen — dit zijn de meestvoorkomende rollen bij Stedin, maar dit is lang niet alles. Geen zorgen dus als jouw expertise hier niet tussen staat. Goede kans dat Stedin jouw skills nog steeds goed kan gebruiken!

Wat vindt Stedin belangrijk

5 redenen waarom Stedin een topwerkgever is:

 1. Je zet je in voor een betere, duurzamere toekomst — elke dag draag je bij aan de energietransitie.
 2. Bij Stedin staan gelijke kansen en inclusiviteit hoog in het vaandel.
 3. Je speelt een cruciale rol in de energievoorziening van Nederland
 4. Werken in een informele en familiaire sfeer.
 5. Stedin heeft veel duurzame projecten, zoals de Zonnerette: een gratis wasserette die volledig op zonne-energie draait.

Klinkt goed? Plan je intake bij Formorrow

Dan kijken we samen of een baan bij Stedin bij je past. Zo niet, dan vinden wij wel een plek voor jou bij één van onze andere opdrachtgevers. Hoe dan ook: wij zorgen dat jij op een plek komt waar jij je thuis voelt.

plan je intake

Ons stappenplan

 1. Meld je aan en upload je CV
 2. We plannen een telefonische intake
 3. Ontdek jouw kracht bij de Discovery Day
 4. Wij kijken samen of jij past bij Stedin
 5. Aangenomen? Dan start je aan je baan én de Formorrow Academy

De voordelen van Formorrow

Alles draait om jou

We nemen de tijd om je te leren kennen. Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever écht bij jou past.

De Formorrow Academy

Aan de tweejarige Formorrow Academy ontwikkel je jezelf, je vakskills en een visie op je toekomst. Je coach begeleidt je bij elke stap en vraag.

Kies voor een carrière

Via Formorrow geen snelle klus of zomaar een baan. Wij verbinden je met een carrière om in door te groeien.

Voor alles dat je kan worden

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt je om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Romy van den Brand

Consultant