Skip to main content

5 keer JA tegen loopbaanbegeleiding en waarom het iets voor jou is

Misschien heb je je wel eens afgevraagd of het werk dat je doet wel bij jou past. Of vraag jij je wel eens af waar je écht energie van krijgt binnen jouw functie? Dan is loopbaanbegeleiding niet geheel onbekend voor je. Is dat wel het geval? No worries, na dit artikel zeg ook jij 5 keer JA tegen loopbaanbegeleiding en weet je zeker dat het iets voor jou is.

formorrow - 11 juli 2022 - 4 min

Wat is Loopbaanbegeleiding?

Loopbaanbegeleiding is in het kort: het begeleiden van iemand zijn of haar loopbaan. Het doel is om de persoon optimaal te laten functioneren binnen zijn of haar mogelijkheden. Passie, drijfveren en energie staan centraal in de zoektocht naar deze optimale omgeving. Een deskundig adviseur of coach helpt hierbij. Dat is precies hoe Formorrow werkt 😉. Lees hieronder onze JA’s voor loopbaanbegeleiding:

 

JA #1; Loopbaanbegeleiding geeft je zelfinzicht

Loopbaanbegeleiding is er voor jou, alleen voor jou. Je krijgt zelfinzicht, waardoor je beter weet wat bij je past en hoe je dit kunt bereiken. Wat wil je echt? Waar ligt jouw ongebruikte potentie?

Wanneer je dit weet, is het maken van keuzes een stuk makkelijker. Je staat sterker in je schoenen en twijfels zijn er (nauwelijks) meer.

 

JA #2; Het is voor jouw toekomst

De begeleiding voor je loopbaan is heel persoonlijk en altijd maatwerk. Ieder individu is anders, jij dus ook. Wat anderen passie geeft, hoeft niet voor jou zo te zijn. Loopbaanbegeleiding helpt je bij het vinden van de antwoorden op vragen als; Wat is mijn volgende stap? Hoe kan ik mijn ambities en wensen duidelijk maken? Alles om ervoor te zorgen dat je juiste keuzes maakt in de toekomst van jouw loopbaan.

 

JA #3; Je gaat voor resultaat

Loop jij voor je gevoel alleen maar rondjes? Kom je geen stap verder? Veranderingen in de routine geeft vaak spanning en kan best pittig zijn. Met een goede loopbaancoach (her)ontdek jij jezelf en heb je een houvast in deze tijd. Na succesvolle coaching weet jij hoe je belemmeringen, onzekerheden en stressvolle situaties weer de baas bent. Wat het ook is, met loopbaanbegeleiding kom je erachter en ga je voor resultaat.

loopbaanbegeleiding

JA #4; Je krijgt inspiratie én energie

Als je niet weet wat je wilt en waar je passie ligt, kan het ook veel energie kosten. Het gevoel van weinig fut en een eindeloze tunnel waarin je wandelt is dan best bekend. Na een aantal sessies met jouw coaches zul je zien dat je vol inspiratie weg gaat. Meer inspiratie = meer energie! Want je hebt weer een doel dat je kunt nastreven.

JA #5; Je creëert een win-win situatie

Dankzij loopbaan coaching ben jij weer helemaal klaar om stappen te maken. Voor je persoonlijke ontwikkeling, maar zeker ook voor jouw werkgever. Je zit helemaal op je plek, je hebt leuke werkzaamheden en je zit bomvol potentie die je elke dag weer kunt inzetten. Die proactieve houding is gunstig voor jouw werkgever. Win-win dus.

Formorrow Academy

In onze Formorrow Academy helpen we je met professionele loopbaan begeleiding door een ervaren coach. Je coach staat klaar voor al je vragen over morgen en de werkelijkheid van vandaag. Benieuwd naar hoe onze Academy werkt? Meld je vrijblijvend aan voor een intake en zeg 5 keer JA tegen onze loopbaanbegeleiding.

Naam recruiter
Recruiter