Skip to main content

For growing ahead

Talent dat via Formorrow aan de slag gaat bij een opdrachtgever die écht bij de past, volgt de Formorrow Academy. Twee jaar lang leert talent alles dat ze nodig hebben om hun carrière vorm te geven. Ze verdiepenhun zelfkennis. Versterken hun vakskills. En samen met hun coach ontwikkelen ze hun visie op de toekomst en geven ze hun carrière vorm.

Hoe talent hun Formorrow Academy afrondt? Door de Challenge Day. Deze keer staan we stil bij groep 87!

formorrow - 24 maart 2023 - 5 min

Wat houdt een Challenge Day in?

Net voordat talent aan hun volgend avontuur begint, komt de Academygroep voor de laatste keer bij elkaar voor de Challenge Day. Een dag die in tekenstaat voor met elkaar zijn en de Academy afronden. De groep staat stil bij alles wat zij over zichzelf hebben geleerd de afgelopen twee jaar, en gaan challenges aan om dit  inzichtelijk te maken. Het resultaat van de Challenge Day zijn unieke en persoonlijke verhalen die met elkaar worden gedeeld. Waar liepen ze tegenaan, hoe zijn zij hiermee omgegaan, wat nemen ze mee in de volgende stap van hun carrière?  Hieronder een samenvatting van alle verhalen.

Groep 87 met hun diploma op de foto

Esra

Esra besloot om haar ontwikkeling aan de hand van een grote hobby van haar te laten zien. De hobby in kwestie? Puzzelen! Esra liet een puzzel zien die er al vrij compleet uitzag. Maar daar denkt Esra anders over. “Mijn puzzel is nog niet af, want ik ben nog lang niet uitgeleerd.” Wat Esra haar grootste puzzelstukje van haar ontwikkeling bij Formorrow is van de afgelopen twee jaar? Dat zij op communicatiegebied zichzelf écht heeft ontwikkeld.

Esra had een uitspraak die opviel, namelijk dat mensen vaak te bang zijn. “Ik krijg ook nog wel eens zenuwen voor bijvoorbeeld het geven van presentaties, maar als ik alles zou laten omdat het me nerveus maakt zou ik nooit meer iets nieuws doen”. En dat zou zonde zijn Esra, want met al leergierigheid van jou vallen er nog veel puzzelstukjes te leggen.

Flip

Flip besloot om een strip te maken want een presentatie voelde aan als werk voor hem 😉 Dat werd: “De strip van Flip”, een ‘boek’ dat wij meteen zouden lezen! Flip sprak zijn waardering voor Formorrow uit door aan te geven dat wij hem het vertrouwen hebben gegeven toen hij net ging beginnen bij zijn baan. Het resultaat? Dat hij tegenwoordig een leider is binnen zijn team!

Flip vertelde ook over dat hij door de samenwerking-training die hij bij Formorrow volgde, het hem tot de dag van vandaag helpt om te begrijpen hoe andere mensen denken. Leuk hoe Formorrow nog heel lang een onderdeel van hem zal zijn tijdens zijn volgend avontuur. En die komt er, want zoals Flip vertelde “Ik heb nog veel bergen te beklimmen”. Succes met het klimmen Flip.

Dennis

“Ik ben niet zo creatief als de rest, dus ik doe het wat makkelijker”. Dennis houdt van spelletjes en sporten, dus hij besloot een time out-gesprek aan de Dennis van 2 jaar geleden te geven. De insteek hiervan? Kort maar krachtig tips geven die hij bij Formorrow heeft geleerd. De tips:

  1. Het komt allemaal goed. Je hebt nu nog niet alle kennis die je nodig hebt, maar er komen genoeg trainingen aan en fouten maken mag.
  2. Wil jij dingen anders doen of aanpakken? Dan moet jij daar zelf actief achter aangaan.
  3. Zorg voor een goed balans in je werk. Als je batterij gevuld blijft, zul je altijd met plezier naar je werk gaan.

En jij was niet creatief toch, Dennis? 😉

Jeroen

We hadden geluk! Want de Challenge Day werd weer muzikaal afgesloten. Jeroen had twee jaar geleden geen werkervaring en wist niet wat hij moest doen. Hoe hij dit uitbeeldde? Door te producen. Toen hij nog geen ervaring had, had hij nog geen bouwblokken waardoor er geen muziek was. Maar langzamerhand kwamen er wat blokken bij en was de basis gelegd. Door zijn werkervaring, coaching en trainingen kwamen er steeds meer blokken bij en ontstond er een stuk muziek. En dat stuk klonk toen al goed.

En toen was er opeens ruimte. Wat moest deze ruimte uitbeelden? Dat hij soms ook moet reflecteren op de blokken. Hoe zien ze eruit? Blijven ze hetzelfde, of is het misschien tijd om wat blokken te veranderen? Jeroen laat aan de hand van zijn nummer zien dat hij volwassen is geworden, minder zenuwachtig is voor spannende gebeurtenissen en zijn eigen beslissingen gemaakt. We hebben net zo van jouw muziek genoten als van je ontwikkeling, Jeroen.

Jouw toekomst?

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt talent om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin talent hun unieke kracht centraal staat. Na een Challenge Day wordt dit voor ons écht bevestigd. En daar zijn wij ook écht trots op. Voor Formorrow zijn de Challenge Day’s dan ook met recht een hoogtepunt.

Nieuwsgierig naar wat Formorrow voor jou kan betekenen? Meld je aan voor een intake of bekijk onze vacatures. Hopelijk spreken wij jou snel!

Naam recruiter
Recruiter