Skip to main content

Goed omgaan met stress? Zo doe je dat!

Ben je op zoek naar een nieuwe baan? Dat kan een hoop stress met zich meebrengen. Hoe ga jij daar mee om? In dit artikel geven we tips over omgaan met stress. Zo begin je relaxed en vol energie aan jouw droombaan!

formorrow - 19 juli 2022 - 4 min

Hoe ga jij om met stress?

Hoe ga je nu om met stress? Stort je je volledig op de oorzaak of probeer je die juist te vermijden? Beide manieren gaan je waarschijnlijk niet helpen. Door het te vermijden stel je het probleem alleen maar uit en ervaar je juist nog langer stress. Om productief te werken heb je jouw denkend brein nodig. Dit gedeelte in de hersenen zorgt ervoor dat je doelgericht kunt werken en plannen. Dit gedeelte van je hersenen kan maar één ding tegelijk. Het is belangrijk om je denkende brein ook tijd te geven om de input te verwerken. Dit doe je door op tijd pauze te nemen. Dan bedoelen we niet even je social media checken, maar echt weg achter je laptop en sollicitatiebrieven. Kom even in beweging en zoek eventueel sociaal contact op.

 

Goed omgaan met stress

Stress is niet slecht. De spanning zorgt er voor dat we optimaal willen presteren. Zorg wel dat je goed omgaat met de spanning. Teveel spanning kan zorgen voor negatieve stress, wat een negatieve invloed op je prestaties heeft. Het doel is dus om de balans te vinden tussen gezonde spanning en teveel spanning. Hier zijn een aantal tips voor stressmanagement:

  • Houd op tijd kwalitatieve pauzes om je hersenen de input te laten verwerken.
  • Focus je op factoren waar je invloed op kunt hebben. Ervaar je stress omdat je geen reactie krijgt op je sollicitatie? Jij hebt enkel invloed op het schrijven en versturen van je brief. Zorg dat je dit zo goed mogelijk doet en daarna is het gewoon geduldig afwachten.
  • Af en toe stress is goed, maar let er op dat het niet chronisch wordt en het je energie gaat kosten. Merk je dat dit wel het geval is? Probeer dan de oorzaak te achterhalen.

In de Formorrow Academy ontdek je waar jij juist wel energie krijgt. En hoe je weer energie krijgt als je in een stressvolle periode zit.

omgaan met stress

Herken jouw signalen

Je kunt stress herkennen aan verschillende signalen. Deze zijn voor iedereen anders. Een duidelijk signaal van stress is een gejaagd gevoel. Maar hoofdpijn, meer of juist minder eetlust en slechte concentratie kunnen ook signalen zijn van stress. Als je jouw signalen kan herkennen kan je eerder op stress inspelen. Neem pauze of plan een andere afleiding in. Goed omgaan met stress zorgt voor betere concentratie en prestaties.

 

Balanceer je stress

Stress kan dus ook zeker een positieve invloed hebben, zolang je goed omgaat met spanning. Solliciteren en het vinden van de perfecte baan kan voor veel spanning zorgen. Onthoud dat je je druk mag maken om de zaken waar jij zelf invloed kan hebben. Heb je er geen invloed op? Stop dan met piekeren, dit gaat het resultaat toch niet veranderen. Formorrow helpt je bij het vinden van je droombaan én met je persoonlijke ontwikkeling. Samen kijken we waar je energie van krijgt. Meld je vrijblijvend aan voor een intake en wij helpen jou jezelf beter kennen en ontdekken welke banen bij jou passen.

Naam recruiter
Recruiter