Skip to main content

Grow ahead with Fitra Prasetyo

In 25 jaar zijn er veel talenten bij Formorrow met hun carrière gestart. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd wat de impact is op hun carrière en vervolgstappen. Daarom checken we in bij onze alumni om te ontdekken wat er in al die jaren na hun Academy is gebeurd, wat ze nu doen en hoe ze terugblikken op hun tijd in de Formorrow Academy.

Fitra Prasetyo is één van die trainees. Vandaag staat we stil bij haar ervaring met Formorrow, wat zij heeft geleerd en wat haar ultieme tips zijn voor starters.

formorrow - 13 juli 2023 - 6 min

Fitra,

Wat is de invloed en het effect van de Formorrow Academy op jouw carrière geweest?

Formorrow biedt erg veel workshops en trainingen aan die draaien om wie jij bent, wat je wilt bereiken en hoe je dat wilt aanpakken. De invloed van Formorrow’s programma is dat ik mezelf beter ben gaan kennen op professioneel én persoonlijk vlak.

Het effect hiervan op mijn carrière is dat ik vrij snel een duidelijk beeld had van waar ik naartoe wil, waar ik voor sta en wat mijn toegevoegde waarde is.

Reality check: is jouw carrière gelopen zoals je dacht dat hij ging lopen?

Het gaat toevallig nog steeds volgens plan, maar ik ga vooral met de stroom mee. Uiteindelijk wil ik in de verre toekomst aan de slag als zelfstandige risk advisor bij financiële instituties. Maar dat is nog lang niet aan de orde, en voordat ik dat ga doen, is het belangrijk om ervaring op te doen op operationeel, tactisch en strategisch niveau.

Hoe, waar en wanneer ben ik zelf ook heel benieuwd naar. Maar goed, ik ben nog aan het begin van mijn carrière dus alles is mogelijk 😉

Hoe kom je erachter welke functie(s) en organisatie(s) er bij je passen?

In het begin heb ik bij Formorrow de mogelijkheid gehad om te kiezen uit verschillende functies en heb ik de ruimte gekregen om uit te vogelen wat bij mij past. Ik ben begonnen als implementatie consultant bij een scale-up, maar ik kwam er vrij snel achter dat dit niet voor mij was weggelegd.

Formorrow heeft mij toentertijd erg geholpen met de overstap naar ABN Amro waar ik als IT Functional Specialist aan de slag ging. Wat ik heb ingezien door de jaren heen is dat het erg belangrijk is dat je de ruimte en support krijgt om te onderzoeken wat je leuk vindt en wat bij je past.

Doordat ik heb mogen meedraaien met verschillende specialisten ben ik erachter gekomen welke functies en organisaties bij mij passen. Maar het is een ongoing proces want wat bij je past kan veranderen naarmate je verder bent in je carrière. 

Kan je een aantal mijlpalen in jouw carrière aan de hand van een timeline aanwijzen?

2020-2023: 

In de jaren dat ik bij ABN Amro werk heb ik mij gespecialiseerd in IT Information Security. En  het feit dat ik nu 30+ teams op weg help met het verbeteren van hun IT Information Security posture zie ik als een mijlpaan!

Waar ben je trots op en waarom? En als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan?

Trots:

Ik ben trots op de ontwikkeling die ik heb doorgemaakt door de jaren heen. Op jonge leeftijd heb ik persoonlijke en professionele mijlpalen mogen bereiken waarvan ik niet had verwacht dat ik ze zo snel zou halen.

Terugdraaien:

Ik ben na mijn studie het werkleven “ingerold”. Als ik iets zou kunnen terugdraaien zou het zijn dat ik meer bewuste keuzes had gemaakt aan het begin van mijn carrière. Maar goed, ik was jong dus het is ook niet heel gek!

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van onze Academy?

Naast alle soft skill trainingen die ik heb gevolgd, was het ook zeker een toegevoegde waarde dat je in een groep zit met andere starters waar je mee kan sparren. Het netwerk dat je opbouwt, coaching die je krijgt en support die je vanuit Formorrow krijgt heb ik als heel prettig ervaren. Tot de dag van vandaag heb ik er veel aan!

Wat is jouw ultieme tip voor een starter?

De Academy heeft mij erg geholpen bij het vinden van de juiste organisatie en functie. Voor starters is mijn ultieme tip om ook te beginnen bij een bedrijf die een Academy of traineeship aanbiedt als je nog niet zo goed weet wat er bij je past. Maar ook voor starters die wél weten wat ze willen is het erg waardevol om een traineeship te volgen. De begeleiding die je aan het begin van je carrière krijgt is zo waardevol dat je er nog jaren lang van profiteert.

Wat is volgens jou het effect van een bevlogen medewerker? En wat levert het een organisatie op?

Als je enthousiast bent over wat je doet en je het doet omdat je het graag wilt, dan zal je daar veel plezier aan overhouden. Werk is werk, maar hoe fijn is het als je 36/40 uur in de week bezig bent met iets wat je graag doet! Het bedrijf heeft ook veel meer aan bevlogen medewerkers die graag meedenken, zich lekker in hun vel voelen en een positieve mindset hebben. Ik werk veel liever in een organisatie waarvan ik zie dat de medewerkers enthousiast zijn over hun werk en het bedrijf. 

Estafettevraag: Wie wil je de volgende keer aan het woord laten in deze rubriek?

Ik geef het stokje door aan Daan van den Broek!

Wil jij ook zo’n sterke carrièrebasis als Fitra? Schrijf je dan in voor een Discovery Day! We horen graag alles over je studie, wensen en plannen. En we vertellen je precies wat je kunt verwachten van je ontdekkingsreis bij Formorrow.

Naam recruiter
Recruiter