Skip to main content

Grow ahead with Matthijs Dee

In 25 jaar zijn er veel talenten bij Formorrow met hun carrière gestart. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd wat de impact is op hun carrière en vervolgstappen. Daarom checken we in bij onze alumni om te ontdekken wat er in al die jaren na hun Academy is gebeurd, wat ze nu doen en hoe ze terugblikken op hun tijd in de Academy.

Matthijs Dee is één van die trainees. Hij heeft inmiddels veel verschillende mijlpalen behaald die hij met ons wilde delen.

formorrow - 24 november 2022 - 5 min

Matthijs,

Wat is de invloed en het effect van ons ontwikkelprogramma op jouw carrière geweest?

“The only constant is change” – zo ook in je werkende leven. Na je studie beginnen bij een werkgever aan een vaste baan is een enorme transformatie die je moet ondergaan.

Door het traineeship via Formorrow kon ik die geleidelijk maken en dusdanig “ontdekken” wat ik wel en niet leuk vond. Aan de harde kant, maar ook aan de menselijke kant. Deze kans en tevens verbreding heeft me in staat gesteld om vooruit te kijken, te sturen en op de juiste momenten de juiste keuzes te maken.

Reality check: is jouw carrière gelopen zoals je dacht dat hij ging lopen?

Als je iemand tegen het lijf loopt met een glazen bol die werkt, let me know! Dus nee, ik kon niet voorzien welke afslagen ik allemaal ging nemen. Wel heb je invloed op de richting die je inslaat. Soms werkt dat goed, soms wat minder. Je leert er echter altijd enorm veel van.

Hoe kom je erachter welke functie(s) en organisatie(s) er bij je passen?

Door te proberen. Ik overweeg altijd bij een verandering wat ik al kan en wat ik ken. Ik ben er achter dat ik het fijn vind om te kiezen voor het verbeteren van één van die twee en te steunen op de ander.

Zo heb ik gebouwd aan mijn complete rugzak die ik met me meedraag. Tijdens deze reis ben ik hierdoor erachter gekomen dat transformatie en borging belangrijke componenten zijn waar ik me goed bij voel.

Kan je een aantal mijlpalen in jouw carrière aan de hand van een timeline aanwijzen?

2007:

Ingenieur Technische Informatica

2009:

Traineeship en overgang naar ABN AMRO

2010:

Management Consultant CIO ABN AMRO

2014:

IT Manager

2018:

DevOps transformatie

2021:

CIO Klaverblad

Waar ben je trots op en waarom? En als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan?

Trots:

Dat ik keuzes heb gemaakt op basis van mijn gevoel en ervan heb geleerd.

Terugdraaien:

Ik heb geen spijt van keuzes (behalve niet investeren in de opkomst van big tech en bitcoin)…

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van ons ontwikkelprogramma?

Dat het naast de harde kant ook helpt om jezelf beter te leren kennen. Als IT’er kan je op die manier het verschil maken.

Wat is jouw ultieme tip voor een starter?

Ook al ben je net klaar met je studie, nu begint het pas. Blijf leren en openstaan voor verandering!

Wat is volgens jou het effect van een bevlogen medewerker? En wat levert het een organisatie op?

Bevlogenheid onderstreept verbetering, in jezelf en uiteindelijk ook de organisatie waar je voor werkt.

Estafettevraag: Wie wil je de volgende keer aan het woord laten in deze rubriek?

Piet Beentjes lijkt mij een goede! Ik ben heel benieuwd hoe het met hem gaat en hoe zijn  carrière is verlopen.

Wil jij ook zo’n sterke carrièrebasis als Matthijs? Schrijf je dan in voor een Discovery Day! We horen graag alles over je studie, wensen en plannen. En we vertellen je precies wat je kunt verwachten van je ontdekkingsreis bij Formorrow.

Naam recruiter
Recruiter