Skip to main content

Grow ahead with Piet Beentjes

In 25 jaar zijn er veel talenten bij Formorrow met hun carrière gestart. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd wat de impact is op hun carrière en vervolgstappen. Daarom checken we in bij onze alumni om te ontdekken wat er in al die jaren na hun Academy is gebeurd, wat ze nu doen en hoe ze terugblikken op hun tijd in de Academy.

Piet Beentjes is één van die trainees. Hij werkt momenteel als Head of IT Solutions bij ABN AMRO. Hij heeft inmiddels veel verschillende mijlpalen behaald die hij met ons wilde delen.

formorrow - 21 april 2023 - 5 min

Piet,

Wat is de invloed en het effect van ons ontwikkelprogramma op jouw carrière geweest?

Ik heb geleerd dat een begeleider die iets verder weg staat van het dagelijks werk écht helpt bij je persoonlijke ontwikkeling. Bijvoorbeeld een coach die we vanuit Formorrow kregen toegewezen. Daarnaast gaf het assesment tijdens mijn Discovery Day direct ontwikkelpunten die ik kon opnemen in mijn ontwikkelplan.

Reality check: is jouw carrière gelopen zoals je dacht dat hij ging lopen?

Het is goed om een plan te maken, ook al weet je dat het leven niet volgens plan gaat. Ik ben erg trots op mijn carrière, maar niemand had kunnen voorspellen dat het zo zou lopen. Ik geef altijd richting aan mijn ontwikkeling door te ontwikkelen naar één beoogde doelfunctie. In de praktijk kom ik dan in iets vergelijkbaars uit.

Hoe kom je erachter welke functie(s) en organisatie(s) er bij je passen?

Kijk in je jobs wat je gelukkig maakt. En praat met collega’s over wat hun gelukkig maakt in hun werk en waarom. Zo verzamel je bouwblokken voor je toekomstige functie en merk je tevens welke soort van functies bij je passen. Sleuteldimensies die ook in de regel constant zijn in je carrière: leveren/afnemen, focus/overzicht, technisch/process, middelpunt/achtergrond, leiden/volgen.

Kan je een aantal mijlpalen in jouw carrière aan de hand van een timeline aanwijzen?

2003:

2009:

Sourcing engagement manager 

2010:

Contract & Commercial lead bij  ABN AMRO

2015:

Head of Contract Management & Support bij ABN AMRO

2016:

Management Consultant bij

2017:

Head of IT Solutions Germany – Director

Waar ben je trots op en waarom? En als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan?

Trots:

Ik ben er trots op dat ik teams heb kunnen bouwen waarin mensen zich kunnen ontwikkelen. Ik ben van mening dat een paar jaar consultancy de beste wijze is een carrière te beginnen en ik ben meteen bij een ‘opdrachtgever’ begonnen.

Terugdraaien:

Die heb ik niet!

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van ons ontwikkelprogramma?

Dat Formorrow een betere selectie heeft dan andere bedrijven. En je krijgt er ook actieve begeleiding bij.

Wat is jouw ultieme tip voor een starter?

Doe zoveel mogelijk indrukken op.

Wat is volgens jou het effect van een bevlogen medewerker? En wat levert het een organisatie op?

Een medewerker die meer dan 80% motiverende activiteiten heeft, doet veel meer en ontwikkelt veel sneller. Bevlogen medewerkers bereik je niet door te matchen op skills, maar te matchen op passend activiteitprofiel (zie de dimensies) en uitdaging. Net niet te moeilijk, en zeker niet te makkelijk.

Estafettevraag: Wie wil je de volgende keer aan het woord laten in deze rubriek?

Ik ben benieuwd naar Fitra Prasetyo. Wat doet het met je wanneer je ontdekt dat een collega ook Formorrow-alumni is?

Wil jij ook zo’n sterke carrièrebasis als Piet? Schrijf je dan in voor een Discovery Day! We horen graag alles over je studie, wensen en plannen. En we vertellen je precies wat je kunt verwachten van je ontdekkingsreis bij Formorrow.

Naam recruiter
Recruiter