Skip to main content

AI en je vakantie: Laat technologie je vakantie regelen

Yes, eindelijk. Je scriptie is ingeleverd of je hebt net je diploma mogen ontvangen. Tijd voor vakantie. Alleen heb je geen tijd meer om je vakantie te regelen. Na al die uren achter je laptop wil je waarschijnlijk even helemaal niets meer met technologie te maken hebben. Dat snappen we, maar wist je dat technologie je juist kan helpen om te ontspannen? Wat als je Artificial Intelligence kon gebruiken om je vakantie te plannen? Laten we eens kijken hoe dat zou werken.

formorrow - 29 juni 2023 - 4 min

De bestemming

We beginnen met de bestemming. Via ChatGPT kan je behoorlijk wat inspiratie krijgen over de verschillende bestemmingen. Je kunt bijna stellen dat AI het reisbureau is waar jij naartoe gaat om je reis te boeken.

Maar waar wil je eigenlijk heen? Laat AI een plek voor je kiezen. Gebruik hiervoor een prompt. Dit is een kort stukje tekst dat je gebruikt als startpunt om de AI machine een output te laten geven. Dit kan een vraag, onderwerp of specifieke wens zijn.

Voor de bestemming van je reis, maak je een prompt aan waarin je de volgende vragen beantwoord:

 • Wil je naar de zon of juist niet?
 • Wil je een actieve vakantie?
 • In wat voor soort accommodatie wil je verblijven?
 • Welk budget heb je vrijgemaakt voor de vakantie?
 • Hoe lang wil je minimaal en maximaal reizen?
 • Wat mag niet ontbreken tijdens jouw vakantie?

We hebben een voorbeeld gemaakt hoe zo’n prompt eruitziet. Dit mag je natuurlijk naar wens aanpassen.

 

Ik ben op zoek naar een bestemming voor mijn volgende vakantie. Kun je me helpen bij het kiezen van de perfecte plek? Ik geef hieronder graag mijn wensen door:

  • Ik wil naar de zon, maar niet persé naar het strand.
  • Ik wil zowel kunnen rusten als iets actiefs doen.
  • Ik verblijf het liefste in een hotel.
  • Mijn budget voor deze vakantie is €1500,-
  • Ik wil graag 9 dagen weg zijn. Maximaal 12 dagen.
  • Ik wil graag kunnen shoppen, maar ook een kasteel bezoeken.

Na het beantwoorden van deze vragen, hoop ik dat je me een geweldige bestemming kunt aanbevelen! Alvast bedankt voor je hulp.

 

De output van de prompt geeft je één of meerdere opties. Kan je nog steeds niet kiezen? Schrijf de bestemmingen op een papiertje, stop dit in een pot en trek er een papiertje uit. Et voilá, je bestemming is bekend.

Met AI de zomer in

Vakantieplannen met AI

AI heeft de potentie om het plannen van vakanties volledig te veranderen. Het kan je helpen bij het vinden van de beste deals, het plannen van je reisschema en zelfs bij het inpakken van je koffer. Hier zijn een paar manieren waarop AI je vakantie kan regelen:

 • Er zijn verschillende AI-gestuurde tools die je kunnen helpen bij het vinden van de beste deals voor vluchten en accommodaties. Ze analyseren prijzen van verschillende aanbieders en voorspellen prijstrends om je te helpen de beste deal te krijgen.
 • AI kan ook helpen bij het plannen van je reisschema. Op basis van je voorkeuren en interesses kan het suggesties doen voor bezienswaardigheden, activiteiten en restaurants. Hiervoor kan je eerder benoemde prompt natuurlijk aanvullen of juist een nieuwe maken.
  • Bekijk snel Adotrip en ontdek je nieuwe reisschema.
 • Geloof het of niet: er zijn zelfs AI-tools die je kunnen helpen bij het inpakken van je koffer. Ze houden rekening met het weer op je bestemming en je geplande activiteiten om een gepersonaliseerde inpaklijst te maken. Wil je een snelle checklist voor je koffer? Binnen 1 minuut geregeld.
  • Gebruik hiervoor ChatGPT weer. 😉

Waarom AI gebruiken voor je vakantieplanning?

Na al die uren studeren en werken aan je scriptie, verdien je een vakantie die helemaal is afgestemd op jouw wensen. Met AI hoef je niet urenlang te zoeken naar de beste deals of te piekeren over wat je moet inpakken. AI neemt het zware werk van je over, zodat jij je kunt concentreren op het genieten van je welverdiende vakantie.

Bovendien, als je een carrière in de IT overweegt, is het gebruik van AI een geweldige manier om vertrouwd te raken met deze technologie. Bij Formorrow zijn we er om je te helpen je talent in de IT te ontdekken en te ontwikkelen. Benieuwd naar hoe? Neem dan contact met ons op, na je vakantie ;), zodat we hier eens samen naar kunnen kijken

Dus, waar wacht je nog op? Laat AI je vakantie regelen en geniet van je welverdiende rust!

Naam recruiter
Recruiter