Skip to main content

For growing ahead

Gestart met je nieuwe baan? Dan start je ook in onze IT Academy. Twee jaar lang leer je alles dat je nodig hebt om je carrière vorm te geven. We duiken dieper, om verder vooruit te kijken. En samen met je coach ontwikkel je een visie op de toekomst en geef je je carrière vorm.

Aan het einde van de IT Academy sluit je af met de Challenge Day. Tijdens deze dag blik je terug op je hoogte- en dieptepunten en de ontwikkeling die je hebt doorgemaakt. Dat maak je inzichtelijk op een geheel eigen wijze! Deze keer staan we stil bij de groep van Cas, Hidde, Tamara, Marc en Jeroen. Lees je mee?

Kirsten van den Berg - 6 juli 2023 - 5 min

Wat houdt een Challenge Day in?

Net voordat de IT Academy wordt afgerond en het volgende avontuur begint, komt de academygroep voor een laatste keer bij elkaar voor de Challenge Day. De groep staat stil bij alles wat zij over zichzelf hebben geleerd de afgelopen twee jaar, en gaan challenges aan om dit voor de groep inzichtelijk te maken. Unieke en persoonlijke verhalen met vragen als ‘waar liep je tegenaan?, ‘hoe ben je hiermee omgegaan?’ en ‘wat neem je mee in de volgende stap van je carrière?’ staan centraal.

Cas

Cas trapt de Challenge Day af met een Kahoot-quiz. Hij vertelt aan de hand van quizvragen hoe zijn technische ontwikkeling is gelopen de afgelopen twee jaar. Cas heeft de afgelopen twee jaar allerlei functies uitgeprobeerd wat ertoe heeft geleid dat hij nu als IT Engineer werkt. Cas heeft dubbel geluk gehad de afgelopen twee jaar, want hij volgde niet alleen de Formorrow Academy maar ook een Academy die hij vanuit zijn opdrachtgever volgde.

Het resultaat? Cas heeft geleerd hoe hij ervoor kan zorgen dat hij gezien wordt zoals hij gezien wil worden. Cas vertelt dat de Academy hem context heeft geboden waardoor hij vaker met een frisse blik naar situaties kan kijken. Een handige skill om over te beschikken als je nog allerlei plannen hebt voor de toekomst. Maak er wat moois van, Cas!

Hidde

Hidde besluit het helemaal anders aan te pakken. In plaats van zijn verhaal te vertellen, kiest hij ervoor zijn verhaal te delen via een video. De insteek van de video? Hij laat zien welke persoonlijke ontwikkelingen hij de afgelopen twee jaar heeft doorgemaakt. De video bracht bij iedereen een glimlach op het gezicht, maar de grootste glimlach was toch wel te zien op het gezicht van Hidde zelf. “Ik kan niet gelukkiger zijn”, want bij Hidde loopt alles gewoon lekker op rolletjes. Hij heeft het enorm naar zijn zin bij de ABN Amro en heeft zich volop kunnen ontwikkelen de afgelopen twee jaar.

Extra bijzonder maakt dat Hidde al jaren te maken heeft met OCD. “Heel veel mensen zijn perfectionistisch maar ik heb echt OCD als het hierop aankomt.” Door zijn coach en alle trainingen en workshops, heeft hij zijn eigen karakter nog beter leren kennen. Het resultaat hiervan? Dat hij heeft geleerd hoe hij door het toepassen van een aantal trucjes met de OCD om kan gaan, waardoor hij er tegenwoordig amper nog last van heeft. Hoe vet is dat?

Tamara

“Ik werk altijd met computers, dus ik probeer nu even iets anders”. En zo begint Tamara, aan de hand van een creatief knutselwerk, aan haar verhaal van de afgelopen twee jaar. Tamara heeft tijdens haar tijd met Formorrow gemerkt dat ze nog niet helemaal weet hoe haar droombaan eruitziet en hoe zij daar kan komen. Wat Tamara wel weet is dat zij helemaal ready is voor de volgende uitdaging waar ze zichzelf 100% wil geven. “Ik wil het verschil maken binnen een organisatie”. Tamara besluit om buiten haar comfortzone te stappen en spreekt op het einde van haar presentatie uit dat ze klaar is voor een nieuwe baan.

Jezelf op die manier uitspreken is een knappe mijlpaal. You go, Tamara!

Marc

“Door de persoonlijke ontwikkeling die ik heb meegemaakt tijdens mijn tijd met Formorrow, ben ik nu wie ik ben”. Marc durft de dingen nu op zijn eigen manier te doen. Een compliment voor Formorrow, maar vooral voor zichzelf.

Marc vertelt aan de hand van zijn vijfluik hoe hij de afgelopen twee jaar heeft ervaren. Hoewel hij nu nog twijfelt welke kant hij op wil, weet hij wel dat hij niet alleen op werk zal focussen. “Make it easy for yourself”, zei Marc tegen de Marc van twee jaar geleden.

Jeroen

“Ik doe graag dingen out of the box. Vandaag heb ik dat weer gedaan!”. We kunnen jullie vertellen dat er niets gelogen is aan deze uitspraak. Jeroen had een nieuwsrapportage opgenomen om de boodschap over te brengen dat je alle ideeën die je hebt gewoon moet proberen. “Wees niet bang en doe het gewoon, want je hebt zelf alles in de hand”, was de grote tip die Jeroen voor de rest had.

Jeroen heeft de afgelopen jaren geleerd waar hij energie van krijgt en hoe hij kan komen waar hij wil komen. En dat heeft hij bereikt door veel te reflecteren en te sturen. Jeroen inspireerde ieder met zijn verhaal en daar willen we hem voor bedanken!

Jouw toekomst?

Formorrow kijkt verder vooruit en helpt talent om een mooie, duurzame carrière op te bouwen waarin je unieke kracht centraal staat. Na een Challenge Day wordt dit voor ons écht bevestigd. En daar zijn we trots op. Voor Formorrow zijn de Challenge Day’s dan ook met recht een hoogtepunt.

Nieuwsgierig naar wat Formorrow voor jou kan betekenen? Meld je aan voor een intake of bekijk onze vacatures. En misschien spreken wij jou snel!

Naam recruiter
Recruiter