Skip to main content

Ontdek de wereld van Cloud met Jan van der Torn

In september start de Cloud Specialty van Formorrow: een unieke tweejarige Academy die startende IT-talenten opleidt tot gecertificeerde Cloud Engineers. De zorgvuldig geselecteerde talenten starten de Cloud Specialty met een uitgebreide Cloud-deepdive van 6 weken, waarin ze hun eerste certificaat halen. Na de intensieve deepdive worden de talenten ingezet bij opdrachtgevers en on-the-job begeleid door Formorrow. Parallel daaraan doorlopen ze de Formorrow Academy. Want de Cloud Engineer van de toekomst, heeft naast goede Cloud-skills de juiste soft skills nodig. De Cloud-trainingen die worden gevolgd tijdens de deepdive, gaan daarom hand in hand met het soft skills programma van Formorrow.

Om de talenten van een sterk technisch fundament te voorzien, werkt Formorrow samen met Incentro. Eén van de experts is Jan van der Torn, Principal Cloud Consultant bij Incentro. Gepassioneerd over Cloud en met een stevige achtergrond in IT leidt hij studenten op tot Cloud Engineer. Om erachter te komen wat de kracht van de Cloud Specialty is en hoe het programma is opgebouwd, vragen wij Jan het hemd van het lijf. Lees je mee?

formorrow - 27 juli 2023 - 6 min

Jan,

Wat is volgens jou de kracht van de Cloud Specialty?

“Het is eigenlijk heel simpel, de Cloud is enorm krachtig gezien de ontzettend snelle ontwikkeling. Het is al zo’n groot onderdeel in de IT en de verwachting is dat dit alleen maar gaat toenemen. En dat is maar beter ook, want er valt zoveel winst te behalen met de Cloud.”

Om daar als organisatie op te anticiperen, is er grote behoefte aan mensen die kunnen werken met de Cloud-technologie. Formorrow slaat daarom de handen ineen met Incentro om Cloud-talent op te leiden die vanaf dag één impact maken. En die de verwachtingen ver te boven gaan. Dat is dan ook de belofte van de Cloud Specialty.

Wat voor studenten passen goed bij de Cloud Specialty?

“Houd je van puzzelen? Dan is de kans groot dat deze Specialty helemaal voor jou is. Met Cloud Engineering ben je bezig met uitzoeken hoe iets werkt en hoe het in elkaar zit. Met andere woorden; abstract denken.” Formorrow zoekt naar kandidaten die analytisch sterk zijn en een groot probleemoplossend hebben. “En als je één programmeertaal beheerst, zoals Java of Python, en de basis van computing begrijpt, dan match je heel goed met de Cloud Specialty.”

Wat zijn je carrièremogelijkheden als je de Cloud Specialty hebt afgerond?

“Je kan echt veel kanten op als je de Specialty hebt afgerond. Maar we zien dat de meeste mensen hun carrière vrij dicht in de techniek starten. Cloud Engineer, Software Developer of DevOps Engineer zijn hier enkele voorbeelden van.

Maar wat werken met de Cloud extra leuk maakt, is dat je later er ook voor kan kiezen om de managementkant op te gaan. En hierbij kun je dan denken aan Projectleider of Delivery Manager zijn of een team aansturen. Mocht je later toch aan de technische kant blijven, dan is de kans groot dat jij écht specialist wordt in een bepaald vakgebied. ”

Wat maakt deze Cloud Specialty nou écht goed en welke certificaten behaal je?

“Om meerdere reden natuurlijk. Maar wat ik vooral echt leuk vind aan deze Specialty, is dat je in aanraking komt met de drie grootste Cloud leveranciers. Microsoft, AWS en Google komen allemaal voor in dit traject. En uiteindelijk behaal je ook een certificaat voor één van de Cloud-aanbieders. Het certificaat dat zij behalen, is op basis van de opdrachtgever waar ze aan de slag gaan.

Tijdens de Specialty gaan we ook langs bij alle 3 de leveranciers waarbij studenten de kans krijgen om al hun brandende vragen te stellen. Verder ben ik zelf echt fan van de Specialty omdat het gewoon heel breed is. Je krijgt historisch begrip van Cloud, wat er uiteindelijk voor zorgt dat je nog beter begrijpt hoe de Cloud werkt, en hoe je Cloud het beste kan inzetten.”

Wat is jouw favoriete moment tijdens deze Specialty en waarom?

“Dan moet ik toch kiezen voor de discussies met de groep. Als ik zelf lesgeef zorg ik er altijd voor dat er een paar discussiepunten inzitten. Het is erg leuk om te horen hoe anderen tegen bepaalde onderwerpen aankijken. Het resultaat? Dat je en van elkaar leert, en de boel levendig blijft!”

Hoe is de inhoud van de Cloud Specialty samengesteld?

“We leggen een stevig fundament en bouwen daarop voort met onderwerpen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Het is belangrijk dat de kennis die we aanbieden relevant is, en daarom richten we ons vooral op wat we de afgelopen jaren zelf in de praktijk zijn tegengekomen.” Ook zit er in de Specialty een echte business case en worden de 3 grote Cloud-leveranciers, Microsoft, Amazon en Google, bezocht.

In de tweejarige Academy van Formorrow die volgt, doorloop je een onderbouwd trainingsprogramma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Ook wordt er een coach toegewezen die voor je klaar staat.

Welke vaardigheden en kennis doen studenten op tijdens de Cloud Specialty? 

“Studenten leren echt een scala aan waardevolle vaardigheden. Eenvoudige code kunnen schrijven, machines kunnen implementeren in de Cloud en subnetten op een efficiënte manier berekenen. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij! Want ze krijgen ook een brede basis in Linux, Python, Java en SQL.

Als we bezig zijn met de Specialty, zit er ook een stuk online training in waardoor deelnemers toegang hebben tot een onlinebibliotheek voor 1 jaar. Dus mochten ze na het afronden van de Specialty zichzelf nog verder willen ontwikkelen en andere certificaten behalen, dan kan dit nog een jaar lang!”

Welke docenten geven de deepdive tijdens de Cloud Specialty? 

“Alle docenten hebben een relevante achtergrond in het onderwerp waarin zij lesgeven. Hier hebben we bewust voor gekozen omdat we veel verschillende onderwerpen behandelen.”

Welk succesverhaal is je het meest bijgebleven? 

“Een verhaal wat mij bijblijft is van een Engineer die in een operations team aan de slag is gegaan. Hij heeft toen binnen de kortste tijd alle 6 de professionele certificering behaald. Voor je beeldvorming, normaal gezien haal je er 1 uit 6. Dus 6 certificaten in zo’n korte tijd, is een enorme prestatie.”

Wij waren natuurlijk al enthousiast over deze Specialty, maar na dit interview kunnen we niet wachten tot september!

Ook enthousiast geworden over de Cloud?

En heb je een (IT-)opleiding afgerond waaruit blijkt dat je analytisch sterk bent en een groot probleemoplossend vermogen hebt? Weet jij verbanden te leggen en leer je snel? En heb je tenminste ervaring met één programmeertaal, zoals Java of Python? Dan match jij met de Cloud Specialty! Meer weten? Meld je dan hier aan voor een intake. Heb je nog vragen? Neem contact op met Hanneke op hanneke@formorrow.nl of op 06-15078511.

Op zoek naar Cloud-talent dat jouw organisatie vooruithelpt?

Op 4 september 2023 start een nieuwe klas Cloud Engineers die vanaf halverwege oktober 2023 alles in hun mars hebben om uit te blinken bij jou op de werkvloer. Meer weten? Neem contact op met Andrik op andrik@formorrow.nl of 06-11200193 en kom erachter hoe Cloud-talent van Formorrow impact maakt bij jou op de werkvloer.

Naam recruiter
Recruiter