Skip to main content

Vrouwen in de IT. Wat kunnen we leren van Barbie?

Je kunt er deze zomer niet omheen. De film Barbie draait in de bioscoop en het is een van de meest besproken onderwerpen van het moment. Dat merken wij ook, daarom nemen we jullie mee in dit artikel. Niet in de wereld van Barbie, maar wel wat we van haar kunnen leren. Welke rollen zijn er in de IT die vervuld kunnen worden? Daar komen we in dit artikel samen achter.

formorrow - 9 augustus 2023 - 5 min

Vrouwen in de IT

Volgens het CBS groeit in Nederland de IT (& ICT) wereld en neemt het aantal bedrijven in deze sector toe. En het werk ligt echt voor het oprapen. Er zijn veel verschillende rollen die wachten om vervuld te worden door getalenteerde werknemers. Het valt op dat deze groei niet te zien is aan het aantal vrouwen dat in de IT werkt. We moeten hierin leren van Barbie. Zij heeft in de afgelopen decennia vele rollen vervuld, van piloot tot bouwvakker. Want zoals Barbie in de ‘mannenwereld’ haar plek weet te vinden, geldt dit ook voor vrouwen in de IT.

Dat het aantal vrouwen in de IT nog relatief laag is, komt niet door gebrek aan ambitie. Sterker nog, vrouwen hebben bewezen dat ze net zo bekwaam en gedreven zijn als hun mannelijke collega’s. De grootste uitdaging voor de IT-wereld? Het wegnemen van stereotypes. Een goed initiatief is om te starten met het veranderen van hoe vrouwen in deze branche worden afgebeeld. Benadruk juist vrouwelijke IT professionals in een leiderschap- of technische rol. Een andere oplossing vergt meer aandacht van de opdrachtgever. Streef naar meer diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer.

In de IT-wereld zijn de mannen in de overhand. Toch zit de IT te wachten op meer vrouwen en is het meer dan alleen een technische baan.

Vrouwen in de it; wat kunnen we leren van Barbie

4 voorbeelden van Barbie’s in de IT

Om een voorbeeld te geven over de verschillende rollen binnen de IT, maken we weer gebruik van Barbie als het perfecte voorbeeld. Binnen de dynamische wereld en in onze IT Academy zijn er vier type Barbie’s die elk hun unieke bijdrage kunnen leveren aan de branche. We lichten ze toe.

Code Knaller Barbie

Maak kennis met Code Knaller Barbie. De IT-revolutionair die de wereld van de technologie op zijn kop zet met haar grenzeloze creativiteit en vaardigheden. Als een gepassioneerde programmeur en innovator, brengt ze baanbrekende ideeën tot leven met elke regel code die ze schrijft. Code Knaller Barbie is niet bang om nieuwe technologieën te verkennen en experimenteert graag met cutting-edge programmeertalen en frameworks. Met een visie voor de toekomst en een streven naar technologische vooruitgang, inspireert ze anderen om hun eigen code-reis te omarmen.

Creatieve Developer Barbie

Deze Barbie is de kunstenaar van de IT-wereld. Met een levendige verbeeldingskracht en een diepe passie voor coderen, brengt ze ideeën tot leven door het ontwikkelen van intuïtieve gebruikersinterfaces en verbluffende visuele ontwerpen. Ze beheerst programmeertalen als een ware virtuoos en schrijft elegante code die naadloos samenwerkt met het gehele ecosysteem. Met haar innovatieve denkwijze en talent voor het implementeren van nieuwe technologieën, drukt deze Barbie haar stempel op digitale projecten en creëert ze meeslepende gebruikerservaringen die mensen raken.

Scherpe Analist Barbie

Zij is het brein achter de gegevens. Ze omarmt complexe datasets en onthult waardevolle inzichten die strategische besluitvorming bevorderen. Met een scherp oog voor detail en een diepgaande kennis van analytische tools, graaft ze diep in de gegevens om trends en patronen te identificeren die anderen misschien over het hoofd zien. Ze vertaalt cijfers naar begrijpelijke verhalen die bedrijven in staat stellen om gefundeerde beslissingen te nemen en hun prestaties te verbeteren. Zij is een waardevolle aanwinst voor elk team, omdat ze data omzet in actiegerichte strategieën.

Technische Consultant Barbie

De veelzijdige probleemoplosser van de IT-wereld. Met een diepgaande kennis van verschillende technologieën en systemen, biedt ze op maat gemaakte oplossingen die perfect aansluiten op de behoeften van klanten. Ze combineert technische expertise met uitstekende communicatieve vaardigheden om klanten te adviseren en te begeleiden bij het implementeren van geavanceerde IT-oplossingen. Zij begrijpt dat elke organisatie uniek is en streeft ernaar om de perfecte pasvorm te vinden tussen technologie en bedrijfsdoelstellingen. Haar oplossingsgerichte aanpak en klantgerichtheid maken haar een onmisbare partner voor bedrijven die hun IT-infrastructuur willen optimaliseren.

Vrouwen in de IT bij Formorrow

Bij Formorrow zijn we er trots op dat we vrouwen ondersteunen in hun IT-carrière. We begrijpen dat elke persoon uniek is en dat succes in de IT niet afhangt van geslacht, maar van passie, toewijding en de bereidheid om te leren en te groeien.

Met de Formorrow Academy bieden wij een breed scala aan trainingen, allemaal ontworpen om jou de kans te geven om het maximale uit jezelf te halen. We vinden het belangrijk dat elk individu de mogelijkheid heeft om zich te ontwikkelen, of je nu net begint met je carrière of al ervaring hebt.

Werken in de IT?

Bij Formorrow geloven we in de kracht van diversiteit en de onbegrensde mogelijkheden die het biedt in de IT-wereld. We moedigen vrouwen aan om hun passie voor technologie te omarmen en hun unieke vaardigheden te ontdekken. Of je nu een Code Knaller Barbie wilt zijn die thuis is in de code. Creatieve Developer Barbie bent die wil schitteren met innovatieve ideeën. Een Scherpe Analist Barbie die wil excelleren in gegevensanalyse. Of een Technische Consultant Barbie die klaarstaat om problemen op te lossen. Het kan en mag allemaal.

Weet je nog niet precies welke Barbie het beste bij jou past? Neem vandaag nog contact met ons op om jouw IT-pad te verkennen en uit te blinken als jezelf!

Naam recruiter
Recruiter