Skip to main content

Als een vis in ‘t water in de wereld van low-code. Tyler Cools legt uit waarom.

Tyler Cools vond het lastig om alle opties na zijn studie Kunstmatige Intelligentie te overzien. “Er is zoveel te kiezen en er zijn zoveel verschillende dingen die je kunt doen.” Uiteindelijk koos hij voor het traineeship van Formorrow, waarbij hij de Low-Code track volgt. “Dit traineeship is ideaal omdat je én inhoudelijk wordt opgeleid in Low-Code developing via OutSystems, maar ook veel begeleiding krijgt van Formorrow bij je eigen ontwikkeling.”

formorrow - 16 november 2021 - 4 min

Visueel programmeren

Het twee jaar durende traineeship begon in september met een DeepDive van twee maanden. “Tijdens de DeepDive leerden we via een heel intensief programma het Low-Code platform OutSystems kennen. Deze technische DeepDive is onderdeel van het Procam traineeship, maar wordt gegeven door een partner van OutSystems, Team Resilience.”

“In de DeepDive heb ik het platform helemaal leren kennen. Na twee weken theorie en oefenen zijn we aan de slag gegaan met een oefenproject.” Op dat moment had Tyler al door dat hij zich als een vis in het water voelt als hij kan werken met OutSystems. “Het visueel programmeren spreekt me heel erg aan. Het is echt zo leuk dat je zo snel dingen kunt maken als je het platform eenmaal goed kent.”

Ook al kun je sneller programmeren met Low-Code, makkelijk is het niet volgens Tyler. “Je kunt snel goede en innovatieve dingen maken, maar alleen als je het platform door en door kent. De valkuil bij Low-Code is dat je ook heel snel hele slechte dingen kunt programmeren als je er te weinig vanaf weet.”

 

Knallend uit de startblokken

Na de DeepDive van twee maanden is Tyler al bij een project aan de slag gegaan. “Ik werk nu via Team Resilience bij één van hun klanten.” Hij is blij dat hij via Procam bij Team Resilience kon gaan werken. “Team Resilience is een start-up waar we én goed begeleid worden op technisch gebied, maar ook heel veel vrijheid krijgen.”

Ondertussen kreeg Tyler nog een project toegewezen. Bij Innova Energie lag de uitdaging om binnen anderhalve maand het contact tussen de klant en de klantenservice te verminderen. Ook hier ging weer een wereld voor Tyler open. “Het was heel leerzaam om aan te sluiten bij een team dat al up and runningis. Om vervolgens in een maand tijd te laten zien waar jouw kracht ligt, dat over te kunnen brengen en daarmee oplost wat er van je gevraagd wordt en meer. Dat was soms pittig, maar wel erg mooi en leerzaam om mee te maken.”

 

Wat is Low-Code?

Het idee van Low-Code is dat het programmeren grotendeels wordt geautomatiseerd. In een visuele omgeving modelleert de developer de applicatie en kan daarbij gebruik maken van een groot aantal herbruikbare functionele componenten. Zo kun je heel snel nieuwe toepassingen ontwikkelen en veel eerder feedback van eindgebruikers verwerken. Hierdoor ontstaan applicaties met een hoge adoptiegraad. De snelheid en effectiviteit maken het voor bedrijven heel interessant om te gaan werken met een Low-Code platform zoals OutSystems.

 

Nooit uitgeleerd

Naast de technische begeleiding, krijgen Tyler en de andere deelnemers volop trainingen in soft skills door Formorrow. “Formorrow helpt me om te ontdekken hoe ik me verder kan ontwikkelen, de beste versie van mezelf te worden en de beste in mijn vak te worden! Regelmatig hebben we hiervoor een coaching afspraak of een dag waarbij we  in groepsverband een bepaald thema behandelen, zodat je van én met elkaar leert.”

Tyler is heel tevreden over het traineeship en het Low-Code developen. “Ik had niet gedacht dat ik zoveel kon leren in zo’n korte tijd. Er zijn continu nieuwe kansen. Ik blijf hier voorlopig nog wel even.”

Ook Low-Code developer worden?

Ben je net als Tyler nieuwsgierig naar de voordelen die een carrière in Low-Code jou te bieden heeft? We vertellen je er graag meer over.

 

Op zoek naar écht goede OutSystems-developers?

Of op zoek naar gemotiveerde en gekwalificeerde OutSystems-developers in een tijd waar IT-werknemers bijzonder schaars zijn? Wij helpen je graag verder. Check onze opties voor jou.

Naam recruiter
Recruiter