Skip to main content

IT en de toekomst: Waarom in de Cloud werken een must is

Sta jij op het punt om je carrière in de IT-wereld te beginnen? Of wil je meer weten over de toekomst van IT en met name het werken in de Cloud? Of begin jij binnenkort aan de Cloud Specialty? Lees dan snel verder. De IT-wereld staat nooit stil en is continu in beweging. Het is een omgeving waar technologische ontwikkelingen elkaar in rap tempo opvolgen. Een van de meest invloedrijke trends van de afgelopen jaren is zonder twijfel de opkomst van Cloud computing. Maar waarom is werken in de Cloud eigenlijk zo belangrijk geworden? En waarom is het eigenlijk een must voor jou als IT-talent? Laten we dat eens onder de loep nemen in dit artikel.

formorrow - 19 juli 2023 - 5 min

De kracht van de Cloud

De Cloud heeft de manier waarop we werken radicaal veranderd. Het stelt ons in staat om overal en altijd toegang te hebben tot onze gegevens en applicaties, zolang we maar een internetverbinding hebben.

In ieder geval heeft de Cloud geleid tot een enorme toename in flexibiliteit en efficiëntie. Denk hierbij aan het toegankelijk maken van thuiswerken via de Cloud. Geen wonder dat steeds meer bedrijven de overstap naar de Cloud maken. En dat is eigenlijk wel een must.

Waarom is de Cloud onmisbaar?

We kunnen nog veel meer redenen bedenken waarom de Cloud onmisbaar is geworden. We zetten het daarom op een rij voor je:

Het geeft flexibiliteit en schaalbaarheid.
Met Cloud computing kunnen bedrijven eenvoudig opschalen of afschalen, afhankelijk van hun behoeften. Dit betekent dat ze alleen betalen voor wat ze gebruiken, wat leidt tot aanzienlijke kostenbesparingen.

Samenwerken gaat eenvoudiger via de Cloud.
Het maakt het simpel om bestanden te delen en samen te werken, ongeacht waar teamleden zich bevinden. Dit bevordert de productiviteit en efficiëntie. Bovendien is de toegang tot hele grote bestanden super eenvoudig. Dit geldt ook voor het verzenden en ontvangen van grote bestanden. 

Het is veilig en bij calamiteiten is er een sneller herstel.
Uit onderzoek blijkt zelfs dat bedrijven die de cloud gebruiken binnen 4 uur of minder al hersteld zijn van online calamiteiten. In tegenstelling tot bedrijven die niet in de Cloud zitten. Daar duurt het gemiddeld veel langer. Cloud providers bieden namelijk robuuste beveiligingsmaatregelen en back-up systemen. Dit betekent dat gegevens veilig zijn opgeslagen en gemakkelijk kunnen worden hersteld in geval van een calamiteit. Misschien ligt jouw talent wel binnen de cyber security?

Het is heel innovatief.
Jij loopt echt voorop wanneer je werkt in de cloud. Door gebruik te maken van de nieuwste technologieën die beschikbaar zijn in de Cloud, kunnen bedrijven innoveren en een concurrentievoordeel behalen. Denk bijvoorbeeld aan de sterke opkomst van AI, het nieuwe 5G netwerk én virtual & augmented reality.

Ook wat betreft duurzaamheid is het belangrijk.
Elk bedrijf heeft een CO2-voetafdruk. Het liefst wil je natuurlijk dat deze afdruk zo klein mogelijk blijft. Cloud computing helpt hierbij. Door een combinatie van efficiënter gebruik van servers en groene energie, kunnen cloudproviders taken uitvoeren met een lagere CO2-uitstoot. Amazon, Google en Microsoft zijn partijen die werken in de Cloud aanbieden. Maar wist je dat zij ook proactief bezig zijn met het opwekken van groene energie? Werk je in de Cloud bij een van deze providers? Dan ben je duurzaam bezig.

Het geeft je een concurrentievoordeel.
Door naar de Cloud over te stappen, krijg je een voordeel t.o.v. je concurrenten. Zo kan jouw team zich bijvoorbeeld volledig richten op innovatie in plaats van op onderhoud. Dit kan je een voordeel opleveren. Ook heb je via de Cloud altijd toegang tot de nieuwste ontwikkelingen. Dit komt doordat er online community’s bestaan die openlijk nieuwe informatie delen en dit toegankelijk maken voor andere leden. Hierdoor loop je geen vertragingen op en kan je zelfs je concurrent een stap voor zijn.

Werken in de cloud

Ontdek je talent bij de Cloud Specialty van Formorrow

Bij Formorrow begrijpen we dat de IT-wereld snel verandert en dat het belangrijk is om bij te blijven met de nieuwste trends en technologieën. Daarom hebben we de Cloud Specialty opgezet. Met deze specialty heb jij de kans om je te verdiepen  in de nieuwste technologieën en trends, waaronder Cloud computing.

Onze Cloud Specialty biedt een breed scala aan cursussen en trainingen, allemaal ontworpen om je de vaardigheden en kennis te geven die je nodig hebt om te slagen in de Cloud. Of je nu net begint met je carrière of al ervaring hebt, met deze variant van de IT academy breid je jouw vaardigheden uit.

Binnen onze Academy draait alles om jou en je groei. We helpen je om je eigen toekomst vorm te geven en uit te blinken in wat je doet. Door deel te nemen aan onze Cloud Specialty krijg je niet alleen de kans om te leren over de nieuwste technologieën, maar ook om je netwerk uit te breiden en in contact te komen met toonaangevende bedrijven in de IT-sector.

Waar wacht je op? 

Werken in de Cloud is niet langer een optie, maar een must voor iedere IT professional of bedrijf. Het biedt ongekende mogelijkheden voor flexibiliteit, samenwerking, veiligheid en innovatie. Door je vaardigheden en kennis op dit gebied te ontwikkelen, zet je een grote stap richting een succesvolle carrière in de IT.

Bij Formorrow zijn we er om je op deze reis te begeleiden. Met onze Cloud Specialty bieden we je de tools en ondersteuning die je nodig hebt om je talent in de IT te ontdekken en te ontwikkelen. Ben je klaar om de toekomst van IT vorm te geven? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe we je kunnen helpen.

Ook voor potentiële opdrachtgevers staan we klaar. We zijn niet alleen toegewijd aan het helpen van talenten om hun weg in de IT-wereld te vinden, maar we zijn er ook om bedrijven te helpen het talent van morgen te ontdekken.

Als je een bedrijf bent dat op zoek is naar frisse, innovatieve talenten die klaar zijn om de wereld van de Cloud te betreden, dan willen we graag met je in contact komen. Onze talenten zijn niet alleen bekend met de nieuwste technologieën, maar ze zijn ook klaar om hun kennis en vaardigheden toe te passen in de praktijk.

Naam recruiter
Recruiter