Skip to main content

Werken in de IT? Zo pak je dit aan!

Wil je werken in de IT? Er liggen voldoende kansen. Maar je oriënteren op een IT-functie is niet altijd eenvoudig. Laat staan een baan vinden in de IT, met termen en titels die net zo snel innoveren als de technologie zelf. Als Talent Advisor in de IT merk ik dat niet iedereen op de hoogte is van alle mogelijkheden die er zijn in de IT. Zowel starters als IT professionals die al enige tijd in de branche werken, kunnen nog steeds op zoek zijn naar de baan die bij hen past. Ook daar kan ik je binnen Formorrow bij helpen. 

Wil jij werken in IT? Lees dan snel dit artikel verder om erachter te komen wat je allemaal zelf kunt doen. 

formorrow - 17 oktober 2023 - 6 min

Veel carrièrekansen in de IT

De vraag naar IT’ers is momenteel enorm hoog. De IT-sector is breed en divers, wat betekent dat je er vele kanten mee op kunt. Of je nu geïnteresseerd bent in softwareontwikkeling, cybersecurity, data-analyse of cloud computing. Er is altijd een functie die bij je past. 

Misschien zit je al een tijdje te denken aan een carrièreswitch en voel je dat IT de juiste richting voor je zou kunnen zijn, ook al heb je er nog geen ervaring mee. De overstap naar een compleet nieuwe sector kan intimiderend zijn, maar de dynamische wereld van IT verwelkomt talenten uit alle achtergronden. Het belangrijkste is je bereidheid om te leren en je aan te passen.

Wat jouw situatie ook is, er liggen voldoende kansen. Tijd dus om de IT wereld te ontdekken. En Formorrow helpt je hier graag bij. 

Let’s go: oriënteren doe je zo

Oriënteren is niet iets nieuws voor je. Denk eens terug aan eerdere keuzes in je leven. Wat trok je aan in die keuzes? Wat gaf je energie? En wat kostte juist energie? Door dit in kaart te brengen, verzamel je veel informatie die je kan helpen tijdens het oriënteren naar een baan.

Ben je al wel werkzaam in de IT? Gebruik dan zeker je ervaring. Waar krijg je energie van? Wat vind je leuk om te doen? En wat juist niet? Wat zijn uitdagingen voor je? Door alle vragen te beantwoorden, krijg je een steeds beter beeld van jezelf en wat je wilt. Een belangrijke stap naar een mogelijke carrièreswitch in de IT.

Hé, jou ken ik nog nergens van!

Het opbouwen van een netwerk is ontzettend belangrijk. Begin hier dan lekker vroeg mee. Het is eerder regel dan uitzondering dat studenten die ik ontmoet in het derde jaar van hun opleiding nóg geen LinkedIn hebben. Je komt gedurende je studie (en leven) zoveel waardevolle contacten tegen, het is toch zonde als je niet in contact blijft? Start asap met LinkedIn en voeg (waardevolle) connecties toe. Wist je dat LinkedIn onder studenten en starters het meest gebruikte oriëntatiekanaal is?

Naast LinkedIn zijn er ook nog een hoop andere carrière platforms en vacaturewebsites. Volg interessante bedrijven en spiek bij mensen die hier werken om te kijken welk carrièrepad zij bewandeld hebben. Haak aan bij webinars en kennissessies die je tegenkomt, niet alleen om je netwerk uit te breiden, maar ook om je kennis te verbreden.

Tijdens je werk in de IT wereld bouw je een steeds groter netwerk op. De tips die hierboven staan, gelden altijd. Mijn advies, blijf hier altijd mee doorgaan. Ook als je al werkt als cloud engineer.

Maar er is meer:

Naast alle bovengenoemde mogelijkheden zijn er ook een hoop andere mogelijkheden waar je zeker gebruik van moet maken tijdens het oriënteren. Heb je hier al eens aan gedacht?

Blijven ontwikkelen

Probeer aan te haken bij relevante projecten in je huidige functie of in je vrije tijd. Ontwikkel jezelf verder in gebieden die je interesseren. Weet jij bijvoorbeeld dat je graag bezig bent met software development? Probeer jezelf dan zoveel mogelijk te ontwikkelen op dit gebied om te ontdekken met welke programma’s en talen je graag werkt.

Beurzen en in-house dagen

Door het bezoeken van beurzen kan je bij verschillende bedrijven langsgaan en informatie opdoen. Praat met mensen van de organisatie om erachter te komen of zij een visie delen waar jij jezelf in kan vinden. En tijdens een in-house dag word je meegenomen in het bedrijf of een functie.

Wist je dat we bij Formorrow meerdere keren per jaar een CareerDay organiseren? Een dag die in volop in het teken staat van oriënteren. Houd hiervoor onze socials in de gaten!

Beroepskeuzetest

Doe online eens een test om te kijken welke IT-functies bij je passen. Met deze test ontdek je in 2 minuten welk specialisme binnen de IT het beste bij jou aansluit. Je krijgt het resultaat direct te zien!

 

Zo helpt Formorrow jou

Bij Formorrow weten we hoe belangrijk het is voor werkgever en werknemer om op je plek te zitten. Daarom hebben we een traject opgesteld waarbij we je gaan helpen en achterhalen waar je nu écht gelukkig van wordt. We kijken eerst waar je krachten liggen door middel van onze Discovery Day. Daarna gaan we op persoonlijk niveau op zoek naar een geschikte baan en werkgever die aansluit bij jouw wensen en ambities. 

Maar daar blijft het niet bij. Wij zijn van mening dat je nooit te oud bent om door te leren. Daarom bieden we, na het vinden van je nieuwe baan, ook de Formorrow IT Academy aan. Wij helpen jou de juiste match te vinden, zodat je een carrière kunt opbouwen die echt bij je past!

Academy?

Tijdens de academy draait het echt om jou. Je ontwikkelt jezelf, je vakskills en een visie op jouw eigen toekomst. Een ervaren coach begeleidt je in dit gehele traject, van begin tot eind. Bovendien nemen we de tijd om je te leren kennen. Waar krijg je energie van en wat wil je doen? Alleen zo ontdekken we welke baan en werkgever bij jou past. Onze academy is er niet voor even, maar echt voor heel je leven. Wij verbinden je met een carrière waar jij heel veel plezier van krijgt. Samen met jou kijken we verder vooruit en helpen we je om een duurzame carrière op te bouwen waarin jouw unieke kracht centraal staat.

Werken in de IT met Formorrow?

Het is belangrijk om je continu te blijven oriënteren en ontwikkelen. Zie je door de bomen het bos niet meer? Wij zijn expert op het gebied van oriënteren en helpen bij het vinden van jouw ideale IT baan.

Bij Formorrow verbinden we jou aan bedrijven uit ons netwerk:

  • Je gaat op gesprek bij bedrijven die bij jouw voorkeuren aansluiten
  • Je wordt door een eigen consultant bijgestaan met raad en daad
  • De keuze blijft natuurlijk altijd bij jou
  • Ons oriëntatieproces is gratis, vrijblijvend en kost je niet veel tijd. Het is een extra service die we aanbieden, zodat we de beste match kunnen garanderen. Je zit nergens aan vast!

Meer weten of heb je nog vragen? Meld je aan voor een intake en ik neem contact met je op.

Naam recruiter
Recruiter