Skip to main content

Grow ahead with Neeti

Na 25 jaar zijn er veel talenten bij Formorrow met hun carrière gestart. Wij zijn natuurlijk heel benieuwd wat de impact is op hun carrière en vervolgstappen. Daarom checken we in bij onze alumni om te ontdekken wat er in al die jaren na hun traineeship is gebeurd, wat ze nu doen en hoe ze terugblikken op hun tijd in de academy.

Neeti neemt het stokje over van Harm-Jan en deelt haar ervaring met en de impact van de IT Academy. Neeti is haar carrière via Formorrow bij de ABN begonnen. Hier heeft zij heel wat ervaring opgedaan. Daar willen wij natuurlijk meer van weten, dus stellen wij Neeti een aantal vragen.

formorrow - 25 juli 2022 - 7 min

Neeti,

Wat is de impact van de academy op jouw verdere carrière geweest?

Ik heb door het ontwikkelprogramma geleerd te focussen op hetgeen waar ik goed in ben. Trainingen van o.a. Remco en haptonoom Anjo blijven mij en daar heb ik nu nog profijt van. Het bood een nieuw perspectief, een heel andere kijk dan op de werkvloer. Op jouw opdracht wordt voornamelijk gekeken naar “ontwikkelpunten” en de ambitie om deze op niveau te brengen. Hierbij wordt er in veel gevallen niet altijd gekeken naar wie jij bent als persoon en wat echt bij je past. Het is heel waardevol om juist dat perspectief vanaf het begin mee te nemen en daarop te focussen.

Reality check: is jouw carrière gelopen zoals je dacht dat hij ging lopen?

De planning was om na mijn traineeship door te starten als Business Analist bij de ABN AMRO. Dit is overigens de plek waar ik 2 jaar gewerkt heb bij Procam (nu Formorrow). Toch liep dat allemaal wat anders, en gelukkig maar! Ook dat proces is een onderdeel van persoonlijke ontwikkeling.

Tijdens mijn periode bij de ABN AMRO heb ik door het traineeship geleerd te kijken naar mijn kracht. Iets wat ik natuurlijk ook in die 2 jaar heb mogen ontdekken. Mijn kracht (en hetgeen wat bij mij past) is het vormen van een brug tussen business & IT, op die kracht ben ik voort gaan borduren. In dat borduren heb ik geleerd dat het leven, en zo ook je carrière, niet gepland of in een rechte lijn hoeft te lopen. Nu, 7 jaar later, geeft die les mij veel rust. Niet altijd weten waar je naartoe gaat en hoe je daar komt – vooral genieten van de reis.

Hoe kom je erachter welke functie(s) en organisatie(s) er bij je passen?

Fail fast. Een methode die mijn vader tijdens zijn carrière bij Shell erg inspirerend vond. Snel fouten maken om talloze mogelijkheden binnen afzienbare tijd uit te proberenen. Daarmee krijg je een goed begrip van wat bij je past en wat niet.

Kan je een aantal mijlpalen in jouw carrière aan de hand van een timeline aanwijzen?

Het antwoord op deze vraag is waarschijnlijk voor iedereen anders. Voor mij zijn vooral een aantal leermomenten mijlpalen in mijn carrière. Ik leerde bijvoorbeeld in het eerste jaar van mijn traineeship dat 60+ uur werken voor een salaris van 32-40 uur het niet waard is. Grenzen leren aangeven. Voor jezelf bepalen waar je aan wilt werken, met max 3 SMART doelen (kwaliteit boven kwantiteit). Dit leerde mij ook op een andere manier solliciteren. Een maand voordat mijn contract bij CISO afliep heb ik 40 mensen gesproken waaruit 3 goede leads kwamen voor een vervolgfunctie in de ABN AMRO. En dat terwijl er aan alle kanten werd gezegd dat dit onmogelijk was, voor mij een mijlpaal!

Wederom mijn ontwikkelplan bijstellen, open communiceren en mooie momenten meenemen uit tweede jaar zijn voor mij een mijlpaal. Uitzoeken welke omgeving voor mij werkt – mijlpaal. Het vinden van de juiste club met like-minded geniuses, het opzetten van een start-up (Valori) en een jaartje aanmodderen – mijlpalen. Van volhouden, het beste uit de kan halen en nieuwe testers trainen. Scoren bij club met juiste baan en fijne omgeving – vlak voor Corona – en daar 2+ jaar blijven plakken. Al met al, een flink aantal dingen die ik onder mijlpaal schaar en waar ik met plezier op terug kijk.

Waar ben je trots op en waarom? En als je de klok kon terugdraaien, wat had je anders gedaan?

Ik ben trots op waar ik nu sta en daarmee dichter bij mijn droombaan kan komen. Toen ik bij ABN startte, ontmoette ik via o.a. toenmalig Procam-borrels mijn toekomstige man en groot aantal van mijn favoriete mensen bij CISO & Transactions – hier ben ik dankbaar voor.

Ik hoor bij het bijzondere groepje mensen die dingen zou veranderen als je de klok kan terugdraaien. In 2019 heb ik mijn vader verloren en als ik de klok kon terugdraaien dan zou ik meer tijd met hem spenderen in plaats van de overuren op kantoor. Of simpelweg met hem samen carpoolen in plaats van eigenwijs het OV te nemen.

Ook zou ik een 1:1 gesprek met Neeti aan het begin van haar carrière willen hebben. Ik zou haar vertellen dat gaten in haar agenda en gaten in haar CV minder belangrijk zijn dan ze denkt. Dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. En dat ze over de jaren steeds meer gaat houden van cheesy uitspraken als; “it’s about the journey, not the destination”.

Wat is volgens jou de toegevoegde waarde van ons ontwikkelprogramma?

Aan de start van mijn oriëntatie was ik redelijk sceptisch over het traineeship. Formorrow gaf mij op dat moment voor mij vooral een goede ingang bij de ABN AMRO. Training en coaching zag ik op dat moment als een extraatje. Hier kijk in nu wel anders naar. Ik ben erg blij met het netwerk wat ik heb kunnen opbouwen en de klein maar fijne tips van Remco & Anjo. Ook de fantastische maandgesprekken met Henk hebben met twee jaar Formorrow nog behoorlijk wat impact gemaakt. Destijds besefte ik de waarde niet. Nu is het fijn om al die vergaren (zelf)kennis te gebruiken bij het coachen en trainen van vrienden die tegen dezelfde uitdagingen en levensvragen aanlopen, want die komen maar al wat bekend voor.

Wat is jouw ultieme tip voor een starter?

Een wijze les uit het hardlopen: ook het (bedrijfs)leven moet je zien als een marathon. Start niet te snel en wees voldoende ambitieus. Let hierbij op dat je niet boven jouw macht dingen gaat proberen te doen en met een steady tempo genoeg energie overhoudt zodat je een eindsprint kan maken. 🙂

Wat is volgens jou het effect van een bevlogen medewerker? En wat levert het een organisatie op?

Volgens mij heb je als bevlogen en betrokken medewerker meer energie om van waarde te zijn voor een organisatie – denk ik. Je gaat sowieso een stuk langer mee (in werkjaren bij een bedrijf), wissel je naar verschillende afdelingen om zo makkelijker bij te dragen bij verschillende tak van sporten en zie je meer hoe strategie bijdraagt tot een groter doel. Iemand hebben die samen met de organisatie groeit en de organisatie ook verbetert is iets wat iedere bedrijf zou moeten willen.

De vraag van Harm-Jan: “Heb je de droombaan gevonden waar je naar op zoek was?”

Ik ben altijd op zoek naar de droombaan, net als het droomhuis en wat daarbij hoort en past. Voor nu ben ik diep gelukkig met het plekje wat ik heb, dankbaar voor de ervaringen die mijn kant op kwamen. Ik heb ook goede hoop dat ik de volgende functie op mijn pad tegen ga komen wanneer ik daar klaar voor ben.

Estafettevraag: Wie wil je de volgende keer aan het woord laten in deze rubriek?

Matthijs is een van de 40 mensen die ik heb gesproken in mijn oriëntatie naar een vervolgopdracht. Toen ik het op een gegeven moment wat lastig had gaf hij mij de tip om intern te reflecteren. Vragen stellen als; “wat heb ik nodig” en “wat draag ik bij?”. Voor elke latere elevator pitch heb ik deze vragen gebruikt als fundament. Daarvoor wil ik Matthijs bedanken. Laatst zag ik dat hij CTO is bij Klaverblad Verzekeringen – een superleuke club – dus ben ik benieuwd hoe hij het met hem gaat en hij die uitdagende functie vervult. Mijn vraag aan Matthijs:

“Hoe gaat het met Matthijs Dee en de uitdagende functie die hij nu vervult?”

Wil jij ook zo’n sterke carrièrebasis als Neeti? Schrijf je dan in voor een Discovery Day! We horen graag alles over je studie, wensen en plannen. En we vertellen je precies wat je kunt verwachten van je ontdekkingsreis bij Formorrow.

Naam recruiter
Recruiter