Skip to main content

How to: van vrijmibo naar quarantaineborrel

Dus, jij en je collega’s hebben een hele week lekker ge-social distanced. Zo’n hele week thuiswerken is natuurlijk super vermoeiend. Normaal gesproken maak je dat weer goed met de VrijMiBo. Maar die gaat nu natuurlijk niet door… Of wel? Je collega’s hebben de hele week al geoefend met online vergaderen, tijd om die skills in te zetten voor de digitale vrijdagmiddagborrel! Proost!

formorrow - 16 november 2021 - 5 min

Be prepared

Alles begint en staat met een goede voorbereiding. Dat geldt natuurlijk ook voor de eerste VrijMiBo in quarantaine. Dus zorg ervoor dat je jouw favoriete drankje in huis haalt, voor zover je die nog niet hebt gehamsterd. Rond vervolgens jouw belangrijkste taken af en join je collega’s online.

“Alles begint en staat met een goede voorbereiding.”

 

Nodig je collega’s uit

Zonder mensen geen feestje! De echte helden van deze crisis zijn natuurlijk de helden in de zorg. Maar ook jij kan je een klein beetje held voelen door degene te zijn die de VrijMiBo redt. Open de WhatsApp groep van je werk en nodig iedereen uit om jou op vrijdagmiddag te joinen.

 

Kies je platform

Grote kans dat je deze week er al een hoop video calls op hebt zitten, en jij en je collega’s dus al het ideale platform hebben voor deze Quarantaineborrel. Start een conference-call en get this party started! Hebben jullie nog geen platform voor groepsgesprekken? Gebruik dan een gratis platform zoals Discord, Google Hangouts of Skype.

Vrijmibo

“Kies het platform dat het beste past bij jouw online quarantaineborrel.”

 

Channel je innerlijke Ellie Lust

Je hebt ‘m vast al van je Thuiswerk Video Call Bingo kaart af kunnen strepen: “Sorry, ga jij maar eerst”. Hoe groter de groep, hoe vaker mensen door elkaar gaan praten. En dat werkt niet zo lekker. Je kan natuurlijk beginnen met een workshopje Etherdiscipline, maar daar zit natuurlijk niet iedereen op te wachten. Het is daarom misschien een beter idee om de Quarantaineborrel op te splitsen in een paar kleine groepjes, in plaats man met z’n allen in één grote groupcall door elkaar heen te praten.

Ether discipline

“Maak afspraken met wie er wanneer aan het woord is. Of deel de quarantaineborrel op in kleinere borrels.”

 

Hey DJ!

“Wie heeft de box? Mag ik een liedje opzetten?” is een veelgehoorde vraag op elk huisfeestje en natuurlijk ook op de vrijdagmiddagborrel. Nu is er van dit probleem geen sprake, maar muziek werkt ook verbindend. Een tip is dus om vrijdagochtend met z’n allen een playlist te maken voor de middag/avond. Kunnen jullie het echt niet eens worden over de inhoud? Zet dan lekker ouderwets dezelfde radiozender op of probeer dan één van de volgende speciale quarantaine-playlists.

(Thema)Kleding

Is het eindelijk tijd voor die VrijMibo en tijd voor een bijvoorbeeld een potje tafeltennis, zul je net zien dat jij de verkeerde kleren ervoor aanhebt. De perfecte outfit voor een belangrijke afspraak bestaat immers niet uit sportschoenen en een joggingbroek. Nu je thuiswerkt kan je zelf bepalen wat je aandoet. Misschien nog veel leuker: themakleding! Je kledingkast is namelijk binnen handbereik. In je pyjama borrelen met je favoriete drankje en je collega’s,  omdat het eindelijk een keer kan. Oftewel, zonder gêne in quarantaine!

Spiderman

“Voor deze ene keer kunnen kledingvoorschriften de prullenbak in.”

 

Maar… wat doe je dan?

Zo’n online quarantaineborrel werkt natuurlijk wel even wat anders dan IRL met elkaar een drankje doen. Je hebt even geen tafeltennis of -voetbal tafel om je op uit te leven. Dus wat doe je dan? Je kan natuurlijk gewoon lekker bijkletsen over de afgelopen week en alle frustraties over het thuiswerken uiten. Wil je toch iets meer dan dat? Wij hebben hieronder een paar ideeën verzameld om de quarantaineborrel wat leven in te blazen!

 

Jackbox Party Pack

Met één van de Jackbox Party Packs haal je een hele verzameling digitale party games in huis die je makkelijk via screensharen met elkaar kunt spelen. Eén voordeel: maar één iemand hoeft het spel te kopen. De rest heeft alleen maar een laptop, tablet, of telefoon nodig! De meeste spellen kun je met 8 spelers spelen, en zelfs toeschouwers kunnen hun invloed uitoefenen op het spel.

Onze favorieten:

  • Quiplash De Jackbox klassieker. Bedenk de grappigste antwoorden op statements als “A terrible theme for a high school prom”, of “A weird button in James Bond’s car is simply labeled _____”. (Party Pack 2 of 3)
  • Drawful Teken de opdracht op je scherm en hoop dat de andere spelers kunnen raden wat je eigenlijk getekend hebt (Party Pack 1, ook los te koop)
  • Civic Doodle Twee spelers tekenen tegelijkertijd een tekening, de leukste van de twee wordt de basis voor de volgende tekening! (Party Pack 4)
  • Fibbag Probeer de échte antwoorden op trivia vragen te vinden tussen de leugens van jouw collega’s (Party Pack 1, 2 of 4)
  • Patently Stupid Ontwaak jouw innerlijke Willie Wortel. Bedenk oplossingen voor bizarre problemen, en probeer deze met je beste TellSell-pitch te verkopen (Party Pack 5)
Spelletjes bij Vrijmibo

“Ook op afstand kan je gewoon spelletjes met elkaar spelen!”

 

Houseparty App

Deze app is een soort FaceTime. In een videogesprek van maximaal zes mensen kun je vervolgens ook een aantal simpele spelletjes spelen. Denk hierbij aan Draw Something, Trivia of een soort ‘Wie ben ik’. Enjoy!

Netflix Party

Deze gratis Chrome-extensie Netflix Party doet precies wat de naam zegt: het helpt je met het opzetten van een Netflix-feestje. Stream tegelijkertijd dezelfde Netflix serie zodat je allemaal in sync bent. Dus, gooi popcorn in de magnetron, zet een aflevering van Rick & Morty, Friends, of The I.T. Crowd aan, en kijk voor de verandering een keer een serie met je collega’s!

 

Vond je dit handige tips? Wij zitten er vol mee! Ken je ons nog niet? Wij zijn Formorrow. Wij helpen IT & LifeSciences talent met onze Formorrow methode aan een werkplek die als thuis voelt. Benieuwd naar meer? Neem dan een kijkje op onze gloedje nieuwe website!

Naam recruiter
Recruiter