Skip to main content

Duik dieper in low-code development

De IT-wereld is continu in beweging. Organisaties vragen steeds meer en stellen vaker hogere eisen aan de snelheid en kwaliteit van zakelijke applicaties. Applicaties waarmee zij sneller en efficiënter kunnen werken. Low-code development speelt hier handig op in en wordt steeds belangrijker. Want wat is low-code development nu precies en wat kan jij ervan verwachten? Tijd om hier dieper op in te duiken.

formorrow - 6 oktober 2022 - 4 min

Wat is low-code development?

Low-code development is een manier van softwareontwikkeling voor het ontwerpen van applicaties. De apps kunnen hierdoor snel ontwikkeld en opgeleverd worden. Low-code wordt ook wel omschreven als de combinatie van high-code en no-code. High-code is het traditioneel schrijven van code en no-code wil zeggen dat er weinig geprogrammeerd hoef te worden.

Het ontwerpen van de applicaties gaat via een Grafische User Interface (GUI) en het instellen van configuraties. Het is volledig gericht op het visuele aspect. Toch wordt er wel degelijk code geschreven. Alleen een stuk minder repeterend. De code bevindt zich namelijk in bouwblokken die je standaard kan gebruiken. Dat betekent minder coderen en dus efficiënter ontwikkelen.

Waarom is er een toenemende vraag naar low-code?

Low-code heeft de toekomst. Het is een nieuwe manier van software ontwikkelen. Maar hoe komt het dat er zoveel vraag naar is? Wij geven 3 redenen hieronder:

  1. Sneller en lage ontwikkelkosten

Geen lange codereeksen schrijven, maar apps maken met een drag-and-drop-systeem. Een low-code developer is visueel aan het ontwikkelen, aanpassen en onderhouden van zakelijke apps. Dit gaat veel sneller. Geen lange ontwikkeluren en juist lagere ontwikkelkosten.

  1. Minder schoonheidsfoutjes

Ken je dat rekensommetje; minder code = minder kans op fouten? Precies, dat is een reden waarom organisaties kiezen voor low-code. Er kunnen minder errors ontstaan omdat de basis code al geschreven is.

  1. Innovatie-tijd

Met low-code heb je meer tijd om te experimenteren en innoveren. Zo krijg je veel sneller veel meer voor elkaar. Het ontwikkelproces duurt niet meer zo lang, waardoor er tijd overblijft. Dit noemen wij de innovatie-tijd. Continu de processen verbeteren door innovaties toe te passen.

Applicatie development

Een applicatie wordt altijd gebouwd door mensen, voor mensen. Ondanks dat er weinig code wordt gebruikt, is er wel degelijk technische vakkennis nodig. Het ontwerpen van een business applicatie is een traject dat uit essentiële stappen bestaat. De eindgebruiker en de opdrachtgever moeten beide met de applicatie aan de slag kunnen. Hier vallen technische zaken onder, zoals de User Experience (UX) & User Interface (UI). Daar kom jij, als low-code specialist, goed van pas.

De toekomst van low-code

De markt voor low-code development is volop in beweging. Platformen als Mendix en OutSystems winnen terrein en steeds meer organisaties zien het nut van ontwikkelen met low-code. En binnen IT-afdelingen zien we low-code teams ontstaan. Dit zijn teams die gespecialiseerd zijn in low-code en snel de verschillende apps kunnen ontwikkelen. Dit zal alleen maar toenemen.

Klaar voor diepgang?

Ben je helemaal verliefd geworden op de wereld van low-code development? Mooi, low-code heeft namelijk de toekomst. Én wij bieden een Low-Code Specialty aan. In acht weken tijd word je klaargestoomd als OutSystems-developer. Sluit jij je aan bij de nieuwe revolutie in software?

Voor meer informatie neem je contact met ons op via 033-465 3205 of hello@formorrow.nl.

Naam recruiter
Recruiter